Najnovije vesti

BESKUĆNIK UPAO KOD KRALJICE DA PRESPAVA: Odlomio oglasnu tablu u vrtu Bakingemske palate da na nju prilegne!
Foto: Profimedia

završio u zatvoru

BESKUĆNIK UPAO KOD KRALJICE DA PRESPAVA: Odlomio oglasnu tablu u vrtu Bakingemske palate da na nju prilegne!

Planeta

U kompleks Bakingemske palate provalio je beskućnik, koji je četiri sata spavao u vrtu zvanične rezidencije britanske kraljice, nakog čega je uhapšen i osuđen na 28 dana zatvora.

Stiven Loulor (44) je u zaštićeni kraljevski kompleks ušao 16. jula i slomio oglasnu tablu pričvršćenu za metalnu rešetku kako bi je iskoristio kao ležaj, saopštio je danas Vestminsterski sud.

 

Bezbednosni zvaničnici su Loulora zatekli kako spava u blizini jugoistočnog ugla palate nešto posle 05:00 sati ujutro, a on je na polomljenu tablu legao oko 01:00 sat.

 

Advokatica beskućnika kaže da je on "samo želeo da malo spava" i da se izvinjava što je napravio probleme.

Loulor, koji se sudu obratio putem video-linka, priznao je da je kriv i za nanošenje štete i za ulazak na zaštićenu teritoriju, rekavši da je "tamo želeo da se skloni sa ulice".

 

"Znali ste gde ulazite, a trebalo bi da ste znali i kakve će to imati posledice kad je reč o bezbednosti i troškovima. Ranije ste 70 puta osuđivani, a ovo je samo još jedan prestup u vašem strašnom nizu", rekao je sudija.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: 

Loulor, koji je pričinio štetu u vrednosti od 210 funti, osuđen je na 28 dana zatvora zbog provale na zaštićen posed i na 21 dan iza rešetaka zbog nanete štete, a kazne će izdržavati istovremeno.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...