ONA JE PREŽIVELA STRAVIČNI ZEMLJOTRES: Beba Refi spasena iz ruševina džamije! (VIDEO)
Foto: EPA, Reuters

POTRES U INDONEZIJI

ONA JE PREŽIVELA STRAVIČNI ZEMLJOTRES: Beba Refi spasena iz ruševina džamije! (VIDEO)

Planeta -

DŽAKARTA - Iz ruševina džamije koja je oštećena u snažnom zemljotresu na ostrvu Lombok u Indoneziji, vojnici su izvukli još jednu osobu.

Na video-snimcima vide se vojnici i spasioci koji izvlače muškarca sa belom kapom i u beloj odori, ispod porušenog krova džamije.

Agencija Kjodo navodi da je u džamiji u selu Lading-Lading na severu Lomboka, u toku bila molitva kada je zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihtera, u nedelju pogodio ostrvo. U tom razornom zemljotresu poginule su 104 osobe, a povređeno je više od 200 osoba, izjavio je Viranto, vladin ministar za koordinaciju političkih, pravnih i bezbednosnih poslova.

foto: EPA

Jedna od srećnika koji su uspeli da prežive i izvučeni su iz ruševina je i desetomesečna beba Refi. Malena devojčica sada je pod budnim okom lekara, koji se brinu o njoj u bolnici u obližnjem Tadžungu.

foto: EPA

Zvaničnici su naveli da se u privremenim skloništima nalazi oko 20.000 ljudi, da mnogi spavaju pod vedrim nebom, ali i da imaju problem sa pijaćom vodom. Stotine turista i radnika i dalje pokušavaju da napuste Lombok gde nema struje i gde su hoteli i hosteli oštećeni. Na lokanom aerodromu brojni turisti spavaju na podu dok čekaju letove.

foto: EPA

Zemljotres pogodio i susedno ostrvo Bali, gde je takođe poginulo nekoliko osoba.

Kjodo podseća da je Lombok 29. jula takođe pogodio zemljotres, jačine 6,4 stepena, u kome je poginulo 17 i povređeno više ljudi. Oko 10.000 ljudi je još od tada u privremenim skloništima, a najnoviji potres je broj raseljenih povećao ne 20.000.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track