KAKAV ŠAMAR PREDSEDNIKU: Izbacuju Trampovu zvezdu sa holivudske staze slavnih!
Foto: FOTO AP

ODLUKA

KAKAV ŠAMAR PREDSEDNIKU: Izbacuju Trampovu zvezdu sa holivudske staze slavnih!

Planeta -

Ne zaslužuje! Gradsko veće Zapadnog Holivuda rešilo je da ukloni počast američkom lideru jer omalovažava manjine, migrante i žene!

Gradsko veće Zapadnog Holivuda jednoglasno je odlučilo da ukloni zvezdu američkog predsednika Donalda Trampa sa čuvene Holivudske staze slavnih.

Ovu odluku doneli su svega nedelju dana nakon što je jedan muškarac razbio tu zvezdu čekićem.

Razbijena

"Veće Zapadnog Holivuda nije donelo odluku o Trampovoj zvezdi zbog toga što je konzervativni republikanac. Čast je imati zvezdu na Stazi slavnih, ali kada neko omalovažava manjine, migrante, ljude sa invaliditetom ili žene - on tu čast više ne zaslužuje", kaže Džon D'Amiko, gradonačelnik Zapadnog Holivuda.

Šef Bele kuće je zvezdu zaradio 2007. za, kako je tada naglašeno, doprinos industriji zabave, najviše za vođenje rijalitija "Šegrt".

Otkako je postao predsednik, zvezda od mermera je više puta potpuno uništena, pa obnovljena. Sada su rešili da je uklone.

KO POSLUJE SA IRANOM NEĆE RADITI SA SAD

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su najnovije sankcije uvedene Iranu "najoštrije sankcije koje su do sada uvedene".

"U novembru su prešle na još jedan nivo. Svako ko posluje sa Iranom neće poslovati sa SAD. Ja tražim mir u svetu, ništa manje", napisao je Tramp na svom Tviteru.

Prvi set američkih sankcija prema Iranu, koje su bile ublažene nakon postizanja nuklearnog sporazuma s Teheranom, stupio je na snagu danas i one se odnose na finansijske transakcije u dolarima, iransku automobilsku industriju, kao i kupovinu komercijalnih aviona i metala, uključujući zlato.

Odluka gradskog veća Zapadnog Holivuda, međutim, nije važeća jer zvezda pripada gradu Los Anđelesu, a ne Zapadnom Holivudu, na čijoj se teritoriji nalazi.

"Kada je zvezda postavljena na šetalište, ona se smatra istorijskim delom Holivudske staze slavnih. Zbog toga nikad nijedna zvezda nije uklonjena", kaže Leron Gubler, predsednik Holivudske privredne komore.

Kako se dodaje, već ranije je odbijano uklanjanje zvezda osramoćenih glumaca kao što su Kevin Spejsi ili Bil Kozbi.

Prinudni rad

Ostin Majkl Klej, koji je razbio Trampovu zvezdu prošle nedelje, optužen je za krivično delo vandalizma, a preti mu tri godine zatvora. Pred izbore 2016. Džejms Otis je krampom uništio Trampovu zvezdu, priznao je krivično delo i osuđen je na prinudni rad i kaznu od 4.400 dolara.

Kurir.rs

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja