SRBI SU UŽIVALI NA PLAŽI U GRČKOJ, A ONDA JE UPALA POLICIJA I ODNELA LEŽALJKE I SUNCOBRANE: Osvanuo ŠOK snimak sa plaže na Tasosu! (VIDEO)
Foto: Facebook/Đorđević Blagoje

PRESEO IM ODMOR

SRBI SU UŽIVALI NA PLAŽI U GRČKOJ, A ONDA JE UPALA POLICIJA I ODNELA LEŽALJKE I SUNCOBRANE: Osvanuo ŠOK snimak sa plaže na Tasosu! (VIDEO)

Planeta -

Na Fejsbuku se pojavio snimak sa plaže Aliki na Tasosu koji prikazuje kako je policija sklanjala i oduzimala ležaljke i suncobrane zakupcima.

Naime, zakupac nije dobio dozvolu da na ovom mestu postavi ležaljke, te je policija reagovala, što se brojnim turistima nije dopalo jer su morali da sklanjaju svoje stvari i nađu drugo mesto za odmaranje.

To je izazvalo burnu polemiku i među našim ljudima. Dok jedni kažu da je policija u pravu i da se zakon mora poštovati, drugi smatraju da je neprimereno turiste usred odmora dizati sa ležaljki na takav način.

Kako se ističe, plaža Aliki je deo arheološkog nalazišta tako da je za postavljanje mobilijara potrebna posebna dozvola.

Podsetimo, pre nekoliko dana meštani su organizovali protest i na plaži Milos na Lefkadi, jer su se usprotivili postavljanju ležaljki na tom mestu. Razlog nezadovoljstva je što je ovo jedina plaža na ostrvu koja nije komercijalizovana i koja je sačuvala prirodni izgled.

Meštani su tada zakupcima poručili: "Uzmite svoje ležaljke i odlazite odavde!"

Kurir.rs/Facebook/Live from Greece Foto: Facebook/Đorđević Blagoje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track