OPELJEŠILI TURISTE U VENECIJI: Za dve kafe i vodu naplatili 43 evra, a sve je posebno zapanjilo objašnjenje vlasnika kafića
Foto: Profimedia, Facebook

neki misle da je ovo pljačka

OPELJEŠILI TURISTE U VENECIJI: Za dve kafe i vodu naplatili 43 evra, a sve je posebno zapanjilo objašnjenje vlasnika kafića

Planeta -

Huan Karlos Bustamente (62) hteo je da popije kafu na Trgu Svetog Marka u Veneciji, ali se poprilično iznenadio kada je dobio račun.

Za dve kafe i dve flašice vode morao je da plati 43 evra. Kafa je koštala 11.50 evra, a jedna flašica vode, od 0.25 litara, 10 evra.

On je račun postavio na svoj Fejsbuk profil gde je napisao kako je trebalo da bolje pogledaju cene pre nego što su seli u jedan od najpopularnijih kafića u gradu.

"To je pljačka", napisao je jedan njegov prijatelj.

Međutim, ubrzo se javio i vlasnik kafića koji je objasnio o čemu se zapravo radi.

"Posetioci se ljute kad im damo račun iako im prvo pokažemo cenovnik na kome tačno piše da su cene više ukoliko sedite napolju. Ukoliko želite kafu za barom, to košta 1.25 evra, ali ukoliko želite da sedite napolju sa divnim pogledom na trg i da slušate muziku orkestra, gledate na zvonik čuvene bazilike, plaćate za potpuno drugačiji ugođaj", objasnio je vlasnik, ali nije naišao na veliko odobravanje.

Veneciju godišnje poseti oko 30 miliona turista.

Kurir.rs Foto: Facebook/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track