Najnovije vesti

NAROD JE OBOŽAVA, ZAPAD JE MRZI: Almu Asad, suprugu sirijskog predsednika, zovu i Pustinjska ruža! (VIDEO)
Foto: Porofimedia

PRVA DAMA OBOLELA OD KARCINOMA

NAROD JE OBOŽAVA, ZAPAD JE MRZI: Almu Asad, suprugu sirijskog predsednika, zovu i Pustinjska ruža! (VIDEO)

Planeta

Supruga sirijskog predsednika Asma Asad našla se u žiži javnosti pošto su državni mediji objavili da boluje od raka.

Čak je na zvaničnoj Fejsbuk stranici predsedništva objavljena fotografija sirijskog predsednika kako sedi pored bolničkog kreveta svoje supruge koja prima terapiju, ispod koje piše da je maligni tumor otkriven u ranoj fazi, prenosi AP.

 

Za razliku od svog supruga, Asma nije odrasla u Siriji. Rođena je u Velikoj Britaniji gde je i završila fakultet. Išla je u školu Engleske crkve, gde su je prijatelji znali kao Emu. Roditelji su joj bili kardiolozi, a ona je studirala francuski i kasnije radila za "Dojče banku" u Londonu kao investicioni bankar.

 

Za svog sadašnjeg supruga udala se kada je imala 25 godina. Upoznali su se kada je Bašar bio na specijalizaciji iz oftalmologije u Londonu, a ponovno su se sreli 2000. godine. Venčali su se u tajnosti godinu dana kasnije, tek nekoliko dana nakon što je njen muž preuzeo funkciju predsednika nakon smrti svog oca.

Bašar i Alma Asad
Bašar i Alma Asadfoto: Porofimedia

Prvu damu Sirije jedni nazivaju "Pustinjska ruža", dok je za druge "Prva dama pakla", prenosi Britanski gardijan. Ona je veoma aktivna na društvenim mrežama gde malo-malo objavljuje fotografije sa decom, iz poseta vrtićima ili sličnim ustanovama.

 

 

Alma Asad
Alma Asadfoto: Reuters

"Zajedno ćemo biti jači i zajedno možemo sve da prebrodimo. Volim te", jedan je od mejlova koji je Asma poslala svom suprugu.

 

Od trenutka kada je došla u centar pažnje, mediji na zapadu potražili su njene starije intervjue. Tako su pronašli njen prvi intervju za ruske medije koji je dala televiziji Čenel 24. Ali, Asma se nije oglašavala samo u ruskim medijima. Jedan od njenih najpoznatijih intervjua bio je onaj dat za američki Vog 2010. godine koji je kasnije Ana Vintur povukla sa sajta.

Bašar i Asma imaju troje dece - Hafeza (14), Zeina (12) i Karima (11). Za najstarijeg sina već se priča da bi mogao da bude očev naslednik.

 

Kurir.rs/Gardian

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...