STRAVIČNO! POGLEDAJTE KAKO JE SPREČEN NOVI 11. SEPTEMBAR: Ukrao avion sa aerodroma u Sijetlu i poleteo ka gradu, odmah podigli lovce!  (VIDEO)
Foto: printscreen YT

panika u SAD

STRAVIČNO! POGLEDAJTE KAKO JE SPREČEN NOVI 11. SEPTEMBAR: Ukrao avion sa aerodroma u Sijetlu i poleteo ka gradu, odmah podigli lovce! (VIDEO)

Planeta -

Obalska straža SAD saopštila je da je avion kompanije "Aljaska erlajns" ukraden iz jednog hangara sa aerodroma u Sijetlu.

Samo 20 minuta kasnije, stigla je druga vest da se taj avion srušio u blizini ostrva Ketron u državi Vašington.

Avio-mehaničar ukrao je avion kompanije u kom nije bilo putnika i uzleteo sa međunarodnog aerodroma Sijetl-Takoma u državi Vašington. On se potom srušio u blizini ostrva Ketron.

Zvaničnici su saopštili da je zaposleni te kompanije "poleteo bez dozvole" i da se avion srušio u moru. Incident se dogodio sinoć, a u pitanju je avion "Q400" koji može da ima i do 78 mesta.

Na društvenim mrežama objavljen je video snimak na kom se vidi kako avion kruži iznad aerodroma, preneo je BBC. Preliminarna istraga ukazuje da se nesreća dogodila jer je mehaničar "izvodio akrobacije ili nije dovoljno bio obučen za letenje", objavila je lokalna policija na Tviteru.

Severnoamerička vazdušna odbrambena komanda je podigla jednog lovca u vazduh kako bi ispratio ukradeni avion, te ga je on primorao da skrene sa originalnog puta i usmeri ga ka ostrvu. Iz komande takođe tvrde da lovac ni na koji način nije uticao na to da se avion sruši.

Šerif je potvrdio da je 29-godišnji muškarac delovao samostalno i da je sklon samoubuistvu.

Kurir.rs/CNN

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track