DVA BRATA BLIZANCA ZAMENILA MESTA U ZATVORU: Jednom se bližila SMRTNA KAZNA, a ova prevara je šokirala celu zemlju (VIDEO)
Foto: ap, Printscreen YouTube

NEVEROVATNA PRIČA

DVA BRATA BLIZANCA ZAMENILA MESTA U ZATVORU: Jednom se bližila SMRTNA KAZNA, a ova prevara je šokirala celu zemlju (VIDEO)

Planeta -

Dva brata blizanca koja su u isto vreme boravila u zatvoru, dogovorila su se da zamene mesta kada je nad jednim od njih trebalo da bude izvršena smrtna kazna.

Dejvid Mur je imao 26 godina kada se zamenio sa svojim bratom Kerijem Dinom Murom. Njima je to pošlo za rukom pošto su kaznu služili u istom zatvoru u Nebraski, a zamenili su se tokom susreta koji su tražili, kako su oni to predstavili, zbog porodičnih stvari.

Prevaru je ipak primetio jedan od nadzornika koji je uočio "čudno ponašanje" kod "novog" Dejvida.

Inače, Keri će biti pogubljen iduće nedelje posle 40 godina čekanja kazne. On je osuđen zbog monstruoznog ubistva koje je počinio 1979. godine kada je ubio dvojicu taksista, Rojela Van Nesa i Mejnarda Helgenda.

foto: AP

Kako je Dejvid rekao, Din ga je nagovarao da se zamene.

"On to želi, nemam izbora", rekao je on tada, dodajući da su u to vreme njih dvojica bili prave životinje.

Zamenu su pokušali 1984. godine prilikom prebacivanja, kada su zamenili garderobu, pa je Dejvid odveden u deo gde su osuđenici čekali na izvršenje smrtne kazne.

Kako je rečeno, Dejvid će prisustvovati puštanju smtonosne injekcije u telo njegovog brata.

Sin jednog od ubijenih, Stiv Heglend, napisao je na svom Fejsbuk nalogu da pogubljenje nije lepa stvar i da njegovoj porodici neće biti lako, iako su imali skoro 40 godina da se naviknu na njegov gubitak.

"Na vest o predstojećem pogubljenju ubice mog oca i njegovog kolege, razne misli mi prolaze kroz glavu. Njegovo pogubljenje će biti veliki gubitak za njegovu porodicu. Imali su 40 godina da se pripreme. Ubica mi je dozvolio 13 godina sa mojim ocem. Menjao bih 20 godina mog života za 40 godina sa tatom", napisao je on.

Kurir.rs/The Sun Foto: AP - Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track