Najnovije vesti

OVAJ ZLOČIN U HOLANDIJI HOĆE DA ZATAŠKAJU: Poslanica objavila na Fejsbuku da ju je silovala grupa migranata i optužila vlasti da su to naručile! UBILA SE 2 dana kasnije!
Foto: Printscreen YouTube/RT

STRAVIČNO!

OVAJ ZLOČIN U HOLANDIJI HOĆE DA ZATAŠKAJU: Poslanica objavila na Fejsbuku da ju je silovala grupa migranata i optužila vlasti da su to naručile! UBILA SE 2 dana kasnije!

Planeta

Vili Dile, poslanica u gradskoj skupštini Haga, navodno je izvršila samoubistvo dva dana pošto je na internet pustila video-snimak u kom svedoči da ju je prošle godine otela i silovala grupa migranata muslimana, Marokanaca, a da su taj slučaj zataškali i policija i vladajuća stranka, za koju je rekla da misli da je umešana u sam zločin.

Javnost se uzbunila kad je snimak počeo da kruži po Fejsbuku, ali video je odmah sklonjen. Dva dana kasnije Dileova je bila mrtva - navodno je izvršila samoubistvo.

U potresnom snimku koji je uznemirio Europu ispričala je da su je grupno silovali muslimani po nalogu vladajuće stranke, koja podržava politiku otvorenih granica i na ovakav način pokušava da zastraši protivnike. Dileova je bila poslanica partije Sloboda i borila se protiv nekontrolisanog priliva muslimana s Bliskog istoka.

foto: Facebook/Wille Dille

Dileova bila vidno uznemirena i rekla je da su joj sistemski bile upućivane zastrašujuće pretnje i da su se prisiljavali da ćuti o nasilju koje čine migranti. Rekla je da je nedavno primila pretnju smrću da će je "uskoro zaklati i pustiti je da nasmrt iskrvari".

"Samo želim da svet zna istinu. Dana 15. marta 2017. godine oteta sam, silovana i napadnuta od strane grupe muslimana zbog toga što su želeli da se više ne javljam za reč u gradskoj skupštini u Hagu", rekla je ona u snimku.

Zatim je dodala da ovim putem napušta politiku jer se bojala da bi neko mogao da joj povredi decu.

"Ne mogu da živim s tim. Ti ljudi mrze žene, a mrze i mene", poručila je.

foto: Facebook/Wille Dille

Ceo slučaj izazvao je ogorčenost javnosti, a pljušte optužbe da Fejsbuk cenzuriše migrantsko nasilje i stavlja se na stranu vlasti protiv opozicije.

Policija je posle njenog samoubistva saopštila da ih je Dileova "obavestila" da je silovana, ali da nije podnela prijavu, što je izazvalo nove optužbe da je MUP u sprezi s vlastima i da su zajedno više od godinu dana zataškavali ovaj zločin. Zato je Dileova i objavila video-snimak.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Printscreen RT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...