NOVINARI BBC JEDVA IZVUKLI ŽIVU GLAVU DOK SU ISTRAŽIVALI UBISTVA DECE U MALAVIJU: Meštani ih jurili mačetama! (VIDEO)
Foto: Printscreen

PRATILI JEZIVU PRIČU

NOVINARI BBC JEDVA IZVUKLI ŽIVU GLAVU DOK SU ISTRAŽIVALI UBISTVA DECE U MALAVIJU: Meštani ih jurili mačetama! (VIDEO)

Planeta -

Reporteri BBC-ja koji su u Malaviju, u Africi, istraživali brojna ubistva dece, jedva su preživeli kada je njihov tajni sastanak sa vračem prekinula masa besnih meštana koji su ih optužili da su vampiri.

Tim koji pravi dokumentarce za redakciju BBC Afrika i koji radi s novinarom izvesnim Anasom, čiji pravi identitet niko ne zna, istraživao je ubistva dece koja se, tako bar kažu glasine, pripisuju tamošnjim vračevima.

U Malaviju se otkriva sve više unakaženih tela koja nemaju glavu i pojedine udove. Vračevi se sumnjiče za ove zločine jer, navodno, prodaju dečije delove tela kao talismane za bogate klijente.

Anas se predstavio kao bogati klijent koji želi da poveća svoje bogatstvo. Pronašao je Kamangu, vrača koji je priznao ubistva, i koji je rekao novinarima da su najkorisniji delovi tela glava i genitalije. Kamanga nije znao da ga snimaju.

Kamanga im je rekao da im može pomoći da budu srećniji i to tako što će ubiti dete i piti njegovu krv. Tokom još jednog susreta, u jezivoj ispovesti opisivao je kako se razbija lobanja i uklanja mozak ili jezik. U tom trenutku, prišla im je grupa seljaka, naoružanih mačetama, kamenjem i noževima.

Optužili su ekipu BBC-ja da su vampiri i ubice. Reporteri su tad morali da pokažu novinarske legitimacije, ali ih to nije umirilo, pa je jedan napao Anasa nožem, ali mu je samo rasparao torbu. Novinari su tada pobegli, a seljaci su ih ganjali, gađajući ih kamenjem, zbog čega su zadobili lakše povrede.

"Zaista su hteli da nas ubiju", kazao je Anas. Novinari su uspeli da pobegnu, a kasnije ih je spasao lokalni poglavica.

Zbog incidenta, BBC je morao da zaustavi istragu o ubistvima dece.

Kurir.rs/BBC Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track