ŠKOTI TOLIKO VOLE VISKI DA NASTANE HAOS KAD JE RASPRODAJA: Policija zatvorila ulicu zbog navale na destileriju! A cena flaše veća od mesečne plate u Srbiji!
Foto: Profimedia

pomama za ograničenom serijom

ŠKOTI TOLIKO VOLE VISKI DA NASTANE HAOS KAD JE RASPRODAJA: Policija zatvorila ulicu zbog navale na destileriju! A cena flaše veća od mesečne plate u Srbiji!

Planeta -

Rasprodaja viskija u škotskom gradiću Spajsajdu privukla je toliko zainteresovanih da je dovela do zatvaranja jedne od saobraćajnica.

Reč je o oblasti poznatoj po destilerijama jednog od najpopularnijih pića na svetu, a viski iz Spejsajda se računa kao piće sa geografskim poreklom.

Tako je jedna od najpoznatijih destilerija objavila da je pokrenula rasprodaju specijalne, ograničene serije i to po ceni od 555 evra po flaši, što je odmah istog dana već izazvalo kolaps u saobraćaju.

Ljubitelji viskija su se okupili na navedenoj lokaciji već u ranim jutarnjim časovima u nadi da će uspeti da kupe bocu koja slavi otvaranje destilerije vredne 140 miliona funti.

Škotska policija je usled navale zainteresovanih morala da zatvori jednu od saobraćajnica iz, kako su naveli, bezbednosnih razloga.

"Učinili smo sve napore da objasnimo ljudima, našim mušterijama koje su veoma zainteresovane da osiguraju sebi jednu od boca iz ove ograničene serije, da neće biti moguć prilaz našoj lokaciji od 9.30 gužve a potom i zatvaranja lokalnog puta" rekao je portparol destilerije.

On je dodao da su bili prinuđeni da zatraže pomoć od lokalne policije kako bi se ponovo uspostavio red u saobraćaju. Kada su, kako je objasnio, stavili gužvu pod kontrolu, destilerija je ponovo otvorila za kupce.

I dok su neki ljubitelji viskija bili presrećni zbog tog ašto su uspeli da dođu do flaše ovog pića, drugi su bili očajni zbog haosa koji su zatekli među kupcima ispred destilerije.

Kurir.rs / BBC

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track