POSLEDNJA FOTOGRAFIJA MOSTA U ĐENOVI OTKRIVA U KOLIKO JE LOŠEM STANJU BIO: Nedelju dana pre rušenja sve se RASPADALO! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Twitter

SLUTILO NA TRAGEDIJU

POSLEDNJA FOTOGRAFIJA MOSTA U ĐENOVI OTKRIVA U KOLIKO JE LOŠEM STANJU BIO: Nedelju dana pre rušenja sve se RASPADALO! (FOTO)

Planeta -

Fotografija mosta u Đenovi, navodno snimljena pre nedelju dana, jasno pokazuje u koliko je zapravo lošem stanju bio pre nego što se urušio, zbog čega je stradalo 38 ljudi.

Na fotografiji se vidi da se vijadukt Morandi raspada, a vide se i sajle koji vise s donje strane nadvožnjaka.

Fotografiju je objavio jedan tviteraš, a uz fotografiju je napisao: "Most u Đenovi prošle nedelje. Bez komentara."

Porodice poginulih i vlasti za katastrofu krive privatnu kompaniju Autostrada koja održava većinu italijanskih auto-puteva.

Italijanski premijer Đuzepe Konte je naveo da je operator auto-puta, kompanija Autostrada, odgovorna za obezbeđivanje bezbednosti na mostu i da vlada neće čekati ishod aktuelne istrage o tragediji da bi preduzela akcije.

Kompanija je danas izrazila uverenje da će se dokazati da je ispunila obaveze iz ugovora o koncesiji za rad na tom mostu.

Vlada u Rimu je, takođe, pozvala na ostavku vrhovnog menadžmenta te kompanije i poručila je da će zahtevati izricanje visokih kaznih.

Nadvožnjak se iznenada juče, tokom snažnog nevremena, urušio usled čega su desetine vozila propale kroz pukotine, 50 metara ispod nivoa puta.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track