NA ČUDESAN NAČIN IZBEGAO SMRT U ĐENOVI: Sve je počelo da puca, a on se uhvatio za žicu i tako visio satima! Jedna misao ga je održavala u životu
Foto: Facebook/Printscreen

KRENUO NA POSAO

NA ČUDESAN NAČIN IZBEGAO SMRT U ĐENOVI: Sve je počelo da puca, a on se uhvatio za žicu i tako visio satima! Jedna misao ga je održavala u životu

Planeta -

Trudnica Đulija Organo opisala je kako je njen dečko, s kojim čeka bebu, preživeo rušenje mosta u Đenovi držeći se za žicu 20 metara iznad zemlje.

Đanluka Ardini (29) držao se tako satima iako je zadobio ozbiljnu povredu ramena. Mislio je na svoje dete koje tek treba da se rodi.

Ardini, prodavac kompjuterskih igrica, prelazio je kolima most Morandi da bi isporučio robu kada je konstrukcija popustila. Njegov kolega Mati Altadona (34), koji je bio u kolima zajedno s njim, pao je 45 metara u ponor i nastradao, ali je on preživeo tako što se uhvatio za žicu.

"Ne znam kako da opišem ono što se desilo, osim da je to čudo. Ne smem ni da pomislim šta je proživljavao dok je satima visio u vazduhu držeći se iz sve snage za žice na visini od 20 metara", izjavila je Đulija Organo.

Ona je rekla da nije razgovarala s dečkom posle nesreće, ali da su joj sve ispričali spasioci.

foto: EPA

"Rekli su da su mu vatrogasci govorili da se ne pomera da ne bi pao. Na kraju su ga spasli", kaže ona.

foto: Reuters

"Sada ima bolove, ali nije životno ugrožen. Sigurna sam da će biti fizičkih posledica, ali ipak možemo da kažemo da smo imali sreće", kaže Đulija koja jedva čeka da joj dečko dođe kući.

Podsetimo, u rušenju dela mosta kod Đenove 39 ljudi je poginulo, a 12 povređenih je u kritičnom stanju.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track