UHAPŠEN ČUVENI BRAZILSKI DOKTOR GUZA: Bankarki (46) u zadnjicu ubrizgao opasnu hemikaliju, umrla je posle samo nekoliko sati! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

smrtonosan zahvat

UHAPŠEN ČUVENI BRAZILSKI DOKTOR GUZA: Bankarki (46) u zadnjicu ubrizgao opasnu hemikaliju, umrla je posle samo nekoliko sati! (VIDEO)

Planeta -

Denis Furtado (45) plastični hirurg iz Brazila, poznat pod nadimkom 'Doktor Bumbum' ('Doktor Guza') i njegova majka uhapšeni su zbog sumnje da su ubili jednu pacijentkinju.

Naime oni su u u svom stanu obavili estetski zahvat povećanja zadnjice posle kog je žena umrla. Bankarka Lilijan Kalikstro (46) preminula se samo nekoliko sati posle operacije. Za ubistvo su osim Furtada i njegove majke Marije Baros, optužene i njegova devojka i sekretarica Renata Fernandez i kućna pomoćnica Rosilana de Silva.

U optužnici stoji da je doktor, uz pomoć ostalih optuženih, preminuloj pacijentkinji u stražnjicu ubrizgao 300 mililitara metilmetakrilata ili PMMA, sintetičke smole poznate i kao akrilno staklo, što je daleko više od dozvoljene doze.

Procedura je obavljena u Furtadovom stanu koji je preuređen u ordinaciju. Fotografiju hapšenja policija je objavila na Tviteru, dok je sam lekar na svem Instagram profilu objavio video u kom tvrdi da nije kriv.

Inače, Doktor Bumbum u Brazilu je prava zvezda, a na Instagramu ima više od 600.000 pratilaca. Na društvenim mrežama redovno objavljuje slike svojih pacijenata pre i posle zahvata.

Na Instagramu je objavljivao i informacije o tretmanima PMMA-om, uprkos upozorenjima Brazilskog društva estetskih hirurga o opasnosti te supstancije.

Ustanovljeno je da optužena Marija Baros nema licencu za rad, a da Furtado imao licencu za dve pokrajine, ali ne i za Rio gde je izvodio zahvate. Pri tom doktor uopšte nije specijalizirao estetsku hirurgiju.

Rodbina preminule kazala je da je Lilijan rekla da ide na neki estetski zahvat, ali nije rekla o čemu je tačno reč.

Prema izveštaju iz bolnice u koju je primljena, ona je imala zastoj srca, teško je disala i oticala. Ako bude proglašen krivim, Furtado bi mogao da dobije do 30 godina zatvora.

Kurir.rs/Gardijan

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track