PUT BORISA DŽONSONA U AVGANISTAN KOŠTAO BAR 20.000 £: Bivši šef britanske diplomatije proveo 9 sati u Kabulu da ne bi morao da podnese ostavku
Foto: Reuters

kasnije se ipak povukao

PUT BORISA DŽONSONA U AVGANISTAN KOŠTAO BAR 20.000 £: Bivši šef britanske diplomatije proveo 9 sati u Kabulu da ne bi morao da podnese ostavku

Planeta -

Put bivšeg šefa diplomatije Velike Britanije Borisa Džonsona u Avganistan, na dan glasanja o proširenju londonskog aerodroma Hitrou, koštao je najmanje 20.000 funti.

Džonson je zbog puta u Avganistan propustio presudno glasanje u britanskom parlamentu, kada su poslanici podržali proširenje aerodroma.

Poznato je da se bivši ministar spoljnih poslova protivio izgradnji treće piste, na sav glas govoreći da će leći ispred buldožera kako bi sprečio radove.

Kritičari su ga optužili da je u poslednjem momentu otputovao u Avganistan kako ne bi morao da podnese ostavku. Navodno je u Kabulu ostao samo devet sati.

Dokumentacija koja je dobijena na osnovu zahteva za slobodan pristup informacijama pokazala je da su troškovi puta za tri osobe koje su pratile

Džonsona u Avganistan iznosili 19.366 funti.

Ministarstvo spoljnih poslova odbilo je da otkrije troškove Dzonsonovog leta, navodeći da će to biti učinjeno "u dogledno vreme", a nisu želeli da obelodane ni koliko unapred je planirana poseta.

Džonson je 9. jula podneo ostavku zbog neslaganja u britanskoj vladi o Bregzitu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja