RUSKI PLEMIĆ OSTAVIO SVE I POBEGAO U ŠUMU: Zvali su ga TARZAN i zatvarali u ludnice jer je 60 godina živeo sa krokodilima (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

UMRO u 88. GODINI

RUSKI PLEMIĆ OSTAVIO SVE I POBEGAO U ŠUMU: Zvali su ga TARZAN i zatvarali u ludnice jer je 60 godina živeo sa krokodilima (VIDEO)

Planeta -

Mihail Fomenko koji je bio poznat i kao australijski Tarzan umro je u 88. godini života u Kvinslendu.

On je pre 6 decenija otišao u divljinu da živi sa krokodilima i nikada se nije vratio u civilizaciju. Njegovu životnu priču još neobičnijom čini to što je "Tarzan" zapravo bio plave krvi.

Fomenko je bio Rus, sin princeze Elizabet Mačabeli i šampiona u atletici Danijela Fomenka.

Sve što je mogao da ima - moć i bogatstvo ostavio je i otišao da živi sa krokodilima.

Kada je Japan napao Kinu 1937. godine, porodica je izbegla u Sidnej.

Tada je Fomenko počeo da se udaljava od civilizacije, razočaran izbegličkim stastusom koji je imao i jezičkom barijerom, koja mu je otežala snalaženje u novoj sredini. Kako prenose australijski mediji, Fomenko je bio inspirisan Homerovom "Odisejom".

"Mihail Fomenko je bio čovek koga treba pamtiti po nesebičnoj ljubavi prema australijskim šumama i njegove neverovatne hrabrosti da juri svoje snove", rekla je njegova sestra Inesa.

Prve vesti o njemu pojavile su se 1959. godine, kada je objavljeno da je grupa lokalnih meštana spasila izgladnelog čoveka iz tropske džungle pune krokodila. Pet godina kasnije 1964, objavljeno je da ga je policija jurila dok je nosio samo parče tkanine oko struka, a potom i uhapsila sa zbog nedoličnog ponašanja. Ubrzo je proglašen ludim.

Nekoliko godina kasnije, ponađen je sa ranama od borbe sa medvedom i ponovo odveden u ludnicu, gde su mu davani sedativi i gde je lečen elektrošokovima. Čim je pušten na slobodu, vratio se u divljinu, gde je živeo sa Aboridžinima.

Sve do 2012. godine živeo je u divljini, kada ga je preuzela služba za brigu o starima.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja