Najnovije vesti

MESECIMA SU U PODRUMU SILOVALI I MUČILI 6 DEVOJČICA:   2 su umrle od gladi jer nije hteo da kaže policiji gde su ZATOČENE (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

NAJGORI SERIJSKI UBICA U BELGIJI

MESECIMA SU U PODRUMU SILOVALI I MUČILI 6 DEVOJČICA: 2 su umrle od gladi jer nije hteo da kaže policiji gde su ZATOČENE (FOTO, VIDEO)

Planeta

Mark Ditroks (65), jedan od najgorih serijskih ubica i pedofila u Belgiji, oteo je i silovao šest devojčica između osam i 19 godina, od kojih je četiri usmrtio. Ove strašne zločine radio je sa svojom tadašnjom suprugom Mišel Martin 1995. i 1996. godine.

Dve od njih, koje su bile zatvorene u podrumu kuće koji je pretvoren u tamnicu, preminule su od gladi nakon njegovog hapšenja, jer monstrum nije otkrio policiji gde se one nalaze.

 

Mark Ditroks i Mišel Martil bili su par iz pakla. Imali su troje dece, ali ih to nije sprečilo da otimaju tuđu decu, zatvaraju ih u mračne podrume i seksualno se iživljavaju nad njima.

Melisa Ruso i Džuli Lejeune, dve devetogodišnjakinje, zatvorene u tamnici, osluškivale su glasove i korake iznad sebe. Ovoga puta nešto je bilo drugačije. Prvi put za gotovo godinu dana otkada su otete, pomislile su da nad njihovim glavama ne hodaju njihovi mučitelji.

 

U tom trenutku su pomislile da mogu da budu spašene, pa su počele da viču i dozivaju u pomoć. Međutim, njihovi slabašni glasovi jedva su dopirali do policajaca koji su u tom trenutku pretraživali kuću Marka Ditroksa.

 

U tom trenutku Ditroks je već bio uhapšen zajedno sa svojom suprugom Mišel i jednim saradnikom nakon što su u policijskoj raciji u njegovoj kući oslobođene dve devojčice u dobi od 12 i 14 godina. On je bio osumnjičen za otmicu tih devojčica i serijska silovanja, pa je policija odlučila da pretraži i druge nekretnine u njegovom vlasništvu.

Dok su oni pretraživali jednu od tih kuća, Melisa i Džuli, devojčice koje su zajedno otete 24. jula 1995, pokušale su da dozovu pomoć. Policajci su čuli slabašne dečje glasove, ali su pomislili da dolaze s ulice gde su se igrala neka druga deca.

 

Dve devojčice skoro godinu dana bile su žrtve seksualnih predatora koji su ih stalno silovali, a kako ih policija u prvoj pretrazi nije našla, one su umrle od gladi.

 

Ditroks policajcima nije ni rekao za dve zarobljene devojčice u podrumu iako je znao da bi mogle da umru. Njihova beživotna tela pronađena su mnogo kasnije u jednoj dodatnoj pretrazi.

 

Ništa manje zlobna nije bila ni njegova žena, koja je nakon hapšenja uz kauciju puštena na slobodu. Ona je znala za devojčice, ali ništa nije rekla policiji niti im je odnela hranu.

"Nisam ih spasla niti sam im odnela hranu jer sam se plašila da bi mogle da me napadnu", kasnije je svoj neljudski postupak objasnila istražiteljima. Mišel je to rekla nakon suđenja koje je belgijska šokirana javnost pratila s velikim zanimanjem.

 

Verovalo se da Ditroks vodi pedofilski lanac u koji su bili umešani i neki visokopozicionirani belgijski političari i policajci. Spominjalo se čak da su u tu aferu umešani i neki ministri iz tadašnjih belgijskih vlada, a koliko je istraga traljavo vođena i opstruirana, moglo se čuti i od prvog sudije koji je radio na tom slučaju.

 

"Nikada nisam naišao na takav otpor pri pokušaju da dođem do istine", rekao je on.

Ditroks i njegovi saučesnici na kraju su bili optuženi za otmicu, torturu i silovanje šest devojčica i devojaka u dobi od osam do 19 godina. Četiri od njih su ubijene.

 

Ditroks i njegova supruga su i tokom 80-ih bili uhapšeni i osuđeni za otmicu i silovanje pet devojčica, ali dosuđenu kaznu nisu odslužili. Zbog "dobrog vladanja" su vrlo brzo pušteni na slobodu, a sve to za mnoge u belgijskoj javnosti bio je dokaz da Ditrosk ima moćne zaštitnike koji prikrivaju njegova zlodela.

 

Kuće koje je kupovao pretvarao je u tamnice, a neke od otetih devojčica stalno je silovao. Jedna devojčica torturu je trpela 80 dana, ali je preživela.

"Govorio mi je da me štiti od bande razbojnika koja je od mojih roditelja tražila otkupninu za mene. Kada sam pokušala da se oduprem njegovim seksualnim napadima, pretio je da će me predati tim muškarcima. Govorio mi je da će me oni mučiti i ubiti, ali tek nakon što me nateraju da jako patim," ispričala je kasnije jedna od njegovih žrtava. Ona je nakon otmice bila okovana za krevet tri dana, a onda ju je Ditroks odveo u ćeliju, specijalno dizajniranu za tamničenje devojaka i devojčica.

 

Ditrosk je na suđenju tvrdio da nikoga nije ubio, ali je njegove žrtve policija našla zadavljene. On je na sudu priznao otmice i pedofiliju, ali je tvrdio da je on samo "kurir pedofilske bande". Zbog otmica, silovanja i ubistava, osuđen je na doživotni zatvor, a 2013. podneo je zahtev za uslovni otpust, koji mu je odbijen.

 

Kurir.rs/ Vecernji.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...