Najnovije vesti

3 GODINE RATA U 10 MINUTA: Rusko ministarstvo odbrane objavilo snimak sukoba u Siriji (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

REZULTATI

3 GODINE RATA U 10 MINUTA: Rusko ministarstvo odbrane objavilo snimak sukoba u Siriji (VIDEO)

Planeta

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak privremenih rezultata vojne operacije u Siriji, saopštila je pres-služba Ministarstva.

Na snimku, objavljenom na zvaničnom kanalu Ministarstva na Jutjubu, pokazuju se rezultati koje su ruski vojnici postigli tokom operacija protiv terorističkih grupa u Siriji.

 

U napadima ruske vojske u Siriji uništeno je više od 86 hiljada terorista i 830 vođa bandi.

Ruska mornarica je tokom operacija na teritoriji Sirije izvela 189 borbenih pohoda, u kojima je učestvovalo 86 brodova i 14 podmornica, istakla je pres-služba Ministarstva.

 

U napadima avijacije i krstarećih raketa uništeno je 121.466 objekata terorista, među kojima 970 logora, 20.513 uporišta, 9.941 skladište municije i goriva, 649 tenkova, 731 pešadijsko vozilo i 8.927 vozila sa protivvazdušnim sistemima.

Tokom operacija Rusije u Siriji vladine snage povratile su 96,5 odsto teritorije, naspram osam odsto koje su kontrolisale na početku sukoba. Od terorista je oslobođeno 1.400 naselja.

 

U video-izveštaju se navodi da je vojno iskustvo u Siriji steklo "više od 63 hiljade ruskih vojnika, među kojima 434 generala i oko 26 hiljada oficira“.

 

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...