POPILA ČAŠU VINA U AVIONU, PA ZAVRŠILA U ZATVORU U DUBAIJU: Pustili su je posle 3 dana, a onda je počela da prima jezive poruke i pozive (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

MUKE JEDNE BRITANKE

POPILA ČAŠU VINA U AVIONU, PA ZAVRŠILA U ZATVORU U DUBAIJU: Pustili su je posle 3 dana, a onda je počela da prima jezive poruke i pozive (VIDEO)

Planeta -

Britanki koja je završila u zatvoru u Dubaiju zato što je popila čašu vina u avionu kompanije "Emirejts" sada prete smrću.

Doktorka Eli Holman (44) i njena četvorogodišnja ćerka Bibi u julu su bile tri dana u zatvoru kada su iz Londona sletele u Dubai.

Majka troje dece iz Sevenouksa, u Kentu, bila je u kućnom pritvoru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gotovo ceo mesec pre nego što joj je dozvoljeno da se vrati u Veliku Britaniju. Ona, međutim, kaže da joj se život pretvorio u pakao od kada se vratila, jer prima anonimne pozive u kojima joj prete smrću dece i govore da ima bombu u bašti.

Na društvenim mrežama dobija slične pretnje: "Nadam se da će ti deca umreti. Nadam se da će te doživotno strpati u zatvor. Nadam se da će te silovati kriminalac i da ćeš roditi ružno dete."

Holmanova veruje da je prljava kampanja protiv nje pokrenuta u Dubaiju.

"Želim samo da vam kažem da će vaša deca umreti i da imate bombu u bašti", rekao joj je glas s druge strane žice.

"Imala sam osećaj kao da sam ispustila dušu i da mi je srce stalo", priča ona.

Holmanova, koja ima švedsko i iransko državljanstvo, otputovala je u Dubai sa iranskim pasošem i vizom koja joj je istekla. Imigracione vlasti su je uhapsile nakon što je priznala da je u avionu popila čašu vina.

Ona i njena ćerka Bibi odvedene su u zatvor, gde su spavale s drugim robijašima, u trpezariji u kojoj je bilo pakleno vruće.

"Bila je toliko uplašena", kaže ona o Bibi.

"Prostorija je bila puna nepoznatih lica. Stalno sam joj ponavljala: 'Moraš da spavaš'. Ja uopšte nisam spavala. Strepela sam da će se ljudi oko nas probuditi i izbosti nas", rekla je.

Ona poriče tvrdnje vlasti u Dubaiju da je deportovana.

"Kada vas deportuju stave vam pečat u pasoš. Pre svega, kupili su nam kartu. Izvinili su nam se. Došli su na aerodrom s ružama za svako od moje dece", rekla je ona.

"Osećam se tako napušteno. Nikada nisam tvrdila da sam iznad zakona. Nisam bila pijana. Priznala sam grešku, ali nisam zaslužila da je tako skupo platim", požalila se.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track