OVAJ BESKUĆNIK SE PROSLAVIO PROŠLE GODINE, A SAD JE U JOŠ VEĆEM PROBLEMU: Par za njega sakupio 400.000 $, ali mu ništa ne daju, sad su objasnili i zašto! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

ŠOKANTAN OBRT

OVAJ BESKUĆNIK SE PROSLAVIO PROŠLE GODINE, A SAD JE U JOŠ VEĆEM PROBLEMU: Par za njega sakupio 400.000 $, ali mu ništa ne daju, sad su objasnili i zašto! (VIDEO)

Planeta -

Beskućnik iz Filadelfije koji je prošle godine dospeo u sve svetske medije jer je poslednjih 20 dolara dao jednoj ženi u nevolji, ponovo se našao u žiži javnosti.

Podsetimo, kada je Kejt Meklur prošlog novembra ostala bez goriva usred noći nije znala šta da radi i koga da pozove. U tom trenutku se pojavio Džoni Bobit mlađi koji joj je dao poslednjih 20 dolara. Kupio joj je kanticu sa benzinom i pobrinuo se da bezbedno stigne kući. Ona je zauzvrat pokrenula prikupljanje novca za Bobita na platformi "GoFundMe" i sakupila oko 400.000 dolara. On je tako mogao da započne nov život.

Međutim, Bobit kaže da nema pristup tom novcu i da je od 400.000 ostalo oko 200.000 dolara. Kako se navodi, on je sa Kejt i njenim dečkom Markom Damikom imao lep odnos, ali se kasnije sve promenilo.

Sa druge strane, Damiko kaže da on kontroliše pristup novcu i da ga neće dati beskućniku dok se ne skine sa droge i nađe posao.

"Neću mu dati taj novac. Spaliću ga pred njim. Dati narkomanu novac je isto kao da si mu dao napunjen pištolj", rekao je.

Bobit je priznao da mu je par prvobitno dao 25.000 dolara koje je on podelio rođacima i prijateljima, ali je trošio i na drogu.

On optužuje Kejt i Marka da su prokockali novac namenjen njemu i želi da preispita da li njih dvoje pravno jedini imaju pristup novcu. Nije isključeno da bi ovaj slučaj mogao da završi i na sudu.

"Sigurno je sve počelo u dobroj nameri, ali je posle nastupila pohlepa", kaže Bobit.

Platforma "GofundMe" se takođe oglasila rekavši da će učiniti sve da Bobit dobije sve što je zaslužio i da istražuje da li je bilo zloupotreba.

Kurir.rs/Foks njuz Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track