ŠTREBER BEZ EMOCIJA POČINIO MASAKR: Dejvid Kac, ubica iz Džeksonvila živeo za video-igre, jedan poraz je bio previše (VIDEO)
Foto: Screenshot

ludilo

ŠTREBER BEZ EMOCIJA POČINIO MASAKR: Dejvid Kac, ubica iz Džeksonvila živeo za video-igre, jedan poraz je bio previše (VIDEO)

Planeta -

Mladić osumnjičen za pucnjavu je na turniru u video-igrama u američkom gradu Džeksonvilu je 24-godišnji Dejvid Kac.

Kac je i sam učestvovao na turniru, a navodno je nakon ispadanja sa takmičenja krenuo u svoj osvetnički pohod tokom kog je ubio dve osobe, a potom izvršio samoubistvo. Prema izjavi jednog od učesnika turnira, Kac, koji je, kaže, 'izgledao kao štreber', bio je ljut što je poražen napustio turnir – inače je reč o uspešnom igraču sportske igre NFL Madden – pa je svoj bes odlučio da iskali na drugim igračima.

Policija zasada tvrdi da je motiv za napad nepoznat, a o Kacu se zna da dolazi iz Baltimora te da je bio itekako poznat u gejmerskim krugovima pod nadimkom 'Bred'. Bio je povučen mladić, a njegovi protivnici na turniru o njemu nisu imali previše reči – zatvarao se u sebe i nije sticao prijatelje.

"Dejvid Kac sve drži u sebi. Ovde je zbog posla, a ne da stvara prijatelje. Ne možete od njega očekivati da se otvori oko bilo čega, to je kao da mu vadite zube", opisao ga je najavljivač turnira uoči tragičnog događaja.

Mladić koji je izgubio od Kaca, svedoči da ni nakon pobede nije pokazao nikakve emocije.

"Pružio sam mu ruku i rekao da je dobro igrao. Ali, samo me je pogledao, ništa nije rekao". Prema podacima iz sudskog registra u Baltimoru, vezanih uz razvod Kecovih roditelja, tvrdi se da je mladić imao "velike zdravstvene probleme i potrebe za medicinskom negom".

Komšije kažu da su Kacovi bili skromna porodica, koja se nije izdavajala od drugih. "Ne mogu ništa posebno da kažem o njima. Ne postoji ni jedan razlog da kažem kako su bili sumnjivi. Živeli smo ovdje godinama, ali nikad nismo komunicirali", izjavio je jedan od njih.

Kurir.rs/100posto.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track