NOVI ŠOKANTAN SNIMAK POTRESA AMERIKU: Dete razdvojeno od roditelja na granici s Meksikom ne prepoznaje majku (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/AJ+

posledice politike nulte tolerancije

NOVI ŠOKANTAN SNIMAK POTRESA AMERIKU: Dete razdvojeno od roditelja na granici s Meksikom ne prepoznaje majku (VIDEO)

Planeta -

Ameriku mesecima potresaju informacije o prisilnom razdvajanju dece ilegalnih migranata od roditelja. Nedavno su se pojavili i snimci dece koja su zatvorena u prostoru ograđenom žičanom ogradom u Teksasu, a objavljeni su snimci dece stare između 4 i 10 godina koja plaču i dozivaju svoje roditelje i rodbinu.

Na internetu se redovno pojavljuju srceperajući snimci na kojima su prikazani roditelji i deca koji se spajaju posle razdvojenosti od i po nekoliko mjeseci. Izašao je i snimak na kom dete ne može da prepozna svoju majku posle razdvajanja na granici Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Uplakana majka govori svom trogodišnjem detetu – ja sam tvoja mama, dok se dete otima iz njenog zagrljaja jer je ne prepoznaje.

"Dušo, došla sam ovde samo zbog tebe", govori tužna majka dok se dete udaljava od nje.

Hiljade porodica su doživele ovu traumu zbog politike američkog predsednika Donalda Trampa i "nulte tolerancije" prema ilegalnoj imigraciji.

Medicinski eksperti su upozorili na traumu koju deca trpe zbog tog naglog razdvajanja od porodica, kao i da trauma ne može tek tako da nestane kada se napokon ujedine sa roditeljima.

U vladinom pritvoru je još uvek 528 dece migranata i izbeglica, što je porazan podatak.

Kurir.rs/AJ+

Foto: Printscreen Facebook/AJ+

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja