LAVROV ODBRUSIO: Tvrdnje da Rusija hoće da podeli Evropu APSURDNE! Nemojte komunicirati s Moskvom putem ULTIMATUMA
Foto: Reuters

REAKCIJA IZ MOSKVE

LAVROV ODBRUSIO: Tvrdnje da Rusija hoće da podeli Evropu APSURDNE! Nemojte komunicirati s Moskvom putem ULTIMATUMA

Planeta -

Tvrdnje da Rusija teži da podeli ili oslabi Evropu su apsurdne, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Neprestano smo razgovarali o izgradnji široke i ravnopravne saradnje na evropskom kontinentu koji je zasnovan na principu jednake i nedeljive bezbednosti", rekao je Lavrov.

Govoreći o odnosim sa SAD, Lavrov je rekao da Moskva i Vašington rade na konkretnim koracima kako bi se uspostavila efikasna saradnja u različitim sferama, a zasnovana na dogovoru postignutom na samitu u Helsinkiju.

"U Helsinkiju lideri su potvrdili obostranu nameru da pronađu zajedničke tačke i načine da prevaziđu postojeće razlike", reko je Lavrov i dodao da bi bilo naivno misliti da je uspostavljeno apsolutno poverenje nakon tog samita.

Prema njegovim rečima, negativni razvoj odnosa šteti obema državama i predstavlja dodatni rizik za "celu strukturu međunarodne bezbednsti".

Šef ruske diplomatije rekao je da će Moskva odgovoriti recipročno na američke antiruske mere, dodajući da je besmisleno pokušavati komunicirati sa Rusijom putem ultimatuma.

Kurir.rs/ Agencije

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track