ISLAMISTI AKTIVIRALI BOMBU NA FILIPINSKOM FESTIVALU:  Postavili paklenu napravu ispod tezge, poginulo dvoje, povređeno 37 (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

surovo

ISLAMISTI AKTIVIRALI BOMBU NA FILIPINSKOM FESTIVALU: Postavili paklenu napravu ispod tezge, poginulo dvoje, povređeno 37 (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Dve osobe su poginule, a 37 povređeno u eksploziji ručno napravljene bombe na lokalnom uličnom festivalu u mestu Sulan na jugu Filipina, saopštili su danas zvaničnici.

Eksplozija se dogodila ispred tezge sa odećom, pored puta u Isulanu u pokrajini Sultan Kudarat, gde se održavao festival, prenosi Rojters.

Kako je saopštila, policija za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad i istraga je u toku.

Portparol Šeste pešačke divizije Arvin Enčinas izjavio je da se za napad sumnjiči oružana grupa Bangsamoro, koja je otvoreno pokazala privrženost takozvanoj Islamskoj državi.

AP prenosi da su posetioci festivala primetili muškarca koji je ostavio torbu pored štanda gde se dogodila eksplozija, kao i da su snage bezbednosti jurule zog muškarca, ali da je on uspeo da pobegne na motoru.

Prema izjavama svedoka, muškarac je pre nego što je ostavio torbu pored tezge nuidio prolaznicima voće da ne bi bio sumnjiv.

Zvaničnici su rekli da je među povređenima najmanje jedna osoba u kritičnom stanju.

Kako se navodi, provincija Sultan Kudarat se nalazi na drugom najvećem ostrvu Filipina, Mindanao, čiji su delovi pogođeni višedecenijskim pobunama maoističkih i separatističkih grupa, što je dovelo do pojave bandita i uticaja ID.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track