Najnovije vesti

BLIZANKE KOJE SU IZAZVALE MEĐUNARODNI SKANDAL: Ono što je majka uradila ovim devojkama je gore od USVAJANJA (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

sramota

BLIZANKE KOJE SU IZAZVALE MEĐUNARODNI SKANDAL: Ono što je majka uradila ovim devojkama je gore od USVAJANJA (VIDEO)

Planeta
13:14h

Blizanke su, kao bebe, bile u centru međunarodnog skandala nakon što su prodate onlajn britanskom paru Džudit i Alanu Kilšou.

Sa samo šest meseci bebe su se našle usred transatlantske bitke koja je nastala nakon što se ispostavilo da je američki par već usvojio sestre, koje je majka "ukrala" nazad i prodala porodici Kilšou za 8.200 funti.

Sad, gotovo 18 godina kasnije, Miror je pronašao sestre i otkrio da su se snašle u novom životnom okruženju, nakon što su ih smestili u pristojnu i religioznu porodicu. To je treća porodica u koju su smeštene, a u njoj su, nakon svih incidenata, ipak imale srećno odrastanje.

Devojke su pre nekoliko nedelja započele studije sociologije, a njihova usvojiteljka kaže da su jednostavno procvetale. Ponosna 56-godišnjakinja priseća se da je ponekad bilo teško, ali da su odrasle u predivne mlade dame, svaka sa svojim snovima i ambicijama.

"Ništa ih neće zaustaviti u postizanju ciljeva. Od dana kad su ih doveli kod nas, odgajane su s bezuslovnom ljubavlju. Bog nam ih je dao i zauvek smo zahvalni", kaže ona.

Njihova biološka majka još nije pronašla stabilnost, s obzirom na to da se stalno seli i da ne može da zadrži posao.

Naime, Trenda Veker je bila 28-godišnja majka petoro dece kad je njene četvoromesečne bliznanke usvojio par iz San Bernardina u Kaliforniji Ričard i Viki Alen. Osam nedelja nakon toga, Trenda je zamolila Alenove da se oprosti sa bebama, ali, nakon što ih je uzela na dan, nikad ih nije vratila.

Početkom decembra 2000. godine bračni par Kilšou došao je u San Dijego, gde ih je Veker upoznala sa bliznakinjama.

Dva dana kasnije brat Viki Alen suočio se sa parom u hotelu i zahtevao decu nazad. Džudit i Alan Kilšou tvrde kako do tog momenta nisu znali ništa o Alenovima i brzo su napustili državu zajedno sa blizankama.

Kroz sledećih nekoliko nedelja rešili su papire za usvajanje u Arkanzasu, gde je to moguće za manje od 10 dana, a do kraja godine bliznakinje su imale svoj dom u Velsu.

Slučajem se bavio i FBI, dok je tadašnji britanski premijer Toni Bler obećao da će zabraniti takve prodaje dece. Međutim, devojčice su se vratile u SAD, nakon što ih je sud oduzeo porodici Kilšou.

Vratili su ih u Misuri, gde su im socijalne službe brzo našle novu porodicu. Njihov 72-godišnji staratelj iz porodice u kojoj sada srećno žive, rekao je da je to bila sudbina.

"Sećam se da sam ih video na 'Dobro jutro Ameriko' nedugo nakon što su ih dali britanskom paru. Sećam se da sam razmišljao o tome koliko ova situacija slama srce", kaže on.

Trenda Veker sa kćerkama se nije čula do 2006. godine, kad je pokrenula sudske akcije da dođe do njih. Sud je odredio da može da ih vidi tek kad im staratelji otkriju identitet pravih roditelja.

Naime, devojčice su tad imale tek šest godina. "Kontakt koji devojke imaju s Trendom zavisi samo od njih", kaže danas njihova starateljka. Međutim, Kejara ne želi ništa sa majkom.

"Te devojke donele su mi radost i tugu, ali ih mnogo volim. Devojke su se toliko promenile tokom godina i drago mi je da to delim sa njima", zaključila je njihova starateljka.

Kurir.rs/Mirror

Foto: Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...