Najnovije vesti

IZGLEDALA JE KAO VOŠTANA LUTKA: Sovjetska alpinistkinja pronađena na najvišem vrhu Evrope posle 30 godina od nestanka (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NESTALI U LAVINI

IZGLEDALA JE KAO VOŠTANA LUTKA: Sovjetska alpinistkinja pronađena na najvišem vrhu Evrope posle 30 godina od nestanka (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta

Smrznuto telo žene sovjetske alpinistkinje pronađeno je na najvišem planinskom vrhu Evrope, 31 godinu nakon što je nestala. Telo je bilo potpuno prekriveno ledom i izgledalo je kao "voštana lutka".

Spasilački tim pronašao je ostatke Elene Basjikine na visini od 5.650 metara na planini Elbrus u južnoj Rusiji. Njeno telo bilo je potpuno prekriveno ledom kada ga je pronašla grupa turista.


Basjikina, koja je imala 36 godina kada je preminula, nestala je 1987. godine zajedno sa još šest planinara.


Spasioci su u blizini pronašli Aeroflotovu avionsku kartu od Moskve do planinskog odmarališta, koja datira od 10. aprila 1987, kada je Mihail Gorbačov vladao zemljom pre raspada SSSR-a.

 

Njen SSSR pasoš takođe je pronađen sa njenim stvarima. Spasioci su verovali da je šestoro planinara zatrpala lavina.

foto: Youtube/Printscreen

Njeni rođaci izjavili su da su strahovali da je Elena kidnapovana ili zadržana kao talac u opasnom predelu Kavkaza, ali su obećali da će joj prirediti pristojnu sahranu.

Rođak Evgenij je rekao da je Elenina majka preminula ubrzo nakon njenog nestanka, jer joj se pogoršalo zdravlje.

 

"Sve ove godine čekali smo da je pronađu. Pokušavali smo da utvrdimo šta joj se dogodilo, plašili smo se da je kidnapovana i da je negde drže kao taoca. To je veoma opasno područje" rekao je Evgenij.

Elena nije bila udata i nije imala dece kada je nestala pre 31 godinu. Svi su govorili da su planine bile njena velika ljubav.


Sa Elenom je nestala njena najbolja prijateljica Valentina Lapina i još pet muškaraca. Njeno telo je prvo koje je pronađeno posle toliko godina.

 

Kurir.rs/Dejli mejl
Foto: Youtube/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...