OTKRIVEN UZROK TAJANSTVENE SMRTI BRITANACA U POZNATOM LETOVALIŠTU: Agencija je znala šta se dešava i moraće da plati
Foto: Printscreen/ Facebook

SUD DONEO ODLUKU

OTKRIVEN UZROK TAJANSTVENE SMRTI BRITANACA U POZNATOM LETOVALIŠTU: Agencija je znala šta se dešava i moraće da plati

Planeta -

Turističkoj agenciji "Tomas Kuk" naređeno je da isplati 26.000 funti nadoknade troškova porodici obolelih od stomačnih tegoba u hotelu "Stajgenberger Akva medžik" u egipatskom letovalištu Hurgada na Crvenom moru, gde je britanski par odseo kada je iznenada preminuo prošle nedelje.

Okružni sud u Njuportu presudio je prošlog meseca protiv turističkog vodiča, pošto je porodica Valu iz južnog Velsa potvrdila da je to bio nemarno obezbeđen hotelski smeštaj, koji je bio toliko nebezbedan da se nijedan razumni izletnik ne bi složio da ode na odmor tamo.

Oni su naveli da je "Tomas Kuk" nije uspeo da osigura hranu i piće koji bi bili bezbedni za ljudsku upotrebu, bez patogenih mikroorganizama i skladišteni, spremljeni i podrejani na pravi način. Takođe su naveli da je hrana bila servirana sirova, nedokuvana i bajata.

Do presude je došlo četiri nedelje pre smrti Džona i Suzan Kuper iz Burnlija, koji su bili u all-inclusive aranžmanu u istom mestu u Hurgadi. Par se razboleo prošlog ponedeljka uveče i umro narednog dana.

Egipatske vlasti su prvobitno opisale smrt Kuperovih kao normalnu smrt starog engleskog čoveka i njegove žene. Od tada su tvrdili da su osetili čudne mirise u njihovoj sobi. Stručnjaci su analizirali hotelsku rashladni i ventilacijski sistem – dodaju iz vlade.

Kurir.rs/ Gardijan

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track