OVAKO JE ZAHARČENKO GOVORIO O SRBIMA: Oni najbolje znaju šta znači kada narod pokušavaju da istisnu sa rodne zemlje
Foto: EPA

U INTERVJUU 2016.

OVAKO JE ZAHARČENKO GOVORIO O SRBIMA: Oni najbolje znaju šta znači kada narod pokušavaju da istisnu sa rodne zemlje

Planeta -

Ubijeni lider samproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandar Zaharčenko je u intervjuu decembra 2016. godine govorio i o srpskim dobrovoljcima u DNR.

"Srbi su nam pomagali i pomažu u borbi. Od početka rata stiglo nam je mnogo dobrovoljaca iz Srbije, neki od njih su stekli slavu u našem ratu. Isto tako, mnogi ruski dobrovoljci prošli su iskustvo rata u Srbiji. Nažalost, u Srbiji smo videli mnogo smrti!".

"Srbi kao niko drugi u Evropi shvataju šta mi osećamo dok gledamo kako uništavaju naš narod, njegovu imovinu i pokušavaju da ga istisnu sa rodne zemlje. Potpuno je jasno da Kijevu Donbas treba bez nas. Razlog zašto nas Zapad mrzi isti je i kao prema Srbima," govorio je Zaharčenko. "Zapad mrzi naše odbijanje da mu se potčinimo, i našu težnju da sačuvamo svetinje, svoj nacionalni ponos, način života, slobodni pogled na svet", rekao je tada Zaharčenko.

Podesetimo, u eksploziji u restoranu u centru Donjecka poginuo je lider samoproglašene Donjecke narodne republike, Aleksandar Zaharčenko, a još troje ljudi je povređeno.

Kurir.rs/ Novosti.rs

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track