Najnovije vesti

OVO JE PUTINOVA TAJNA USPEHA: Možda je ne bi otkrio, ali pitala su ga STUDENTI
Foto: EPA

nije mogao da oćuti

OVO JE PUTINOVA TAJNA USPEHA: Možda je ne bi otkrio, ali pitala su ga STUDENTI

Planeta

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u subotu, tokom susreta s pobednicima međunarodnih školskih olimpijada 2017/2018. u centru "Sirijus“ u Sočiju da u detinjstvu nije maštao o tome da postane lider.

Odgovarajući na pitanje kako su protekle njegove školske godine i da li je još tada video sebe kao šefa države, Putin je prvo uz osmeh i u šali odgovorio: "Naravno, video sam, spavao sam i video sam“, ali je potom prešao na ozbiljan ton i odgovorio: "Šta vam je? Naravno, da nisam! Zar je to moguće?"

 

Putin je potom priznao da je voleo da uči, da je voleo da bude u kolektivu i da je taj kolektiv bio veoma dobar. "To je, zapravo, veoma značajno“, rekao je Putin i dodao da se i dan-danas seća mnogih nastavnika kojima je zahvalan za dobrotu, profesionalizam, visoku pedagošku spremnost i usmerenost na učenike i njihova interesovanja.

 

Prema njegovim rečima, njegovi pedagozi su umeli da u učenicima otkriju njihove potencijale za budućnost.

Na pitanje studenata koja su mu liderska svojstva pomogla da dostigne visine, Putin je rekao da je tajna u tome što je navikao da analizira razloge koji ga ometaju u postizanju dobrog rezultata.

 

"Navikao sam da analiziram ne ono što me vodi uspehu, nego ono što me ometa u postizanju boljih rezultata", rekao je Putin tokom susreta koji je održan u centru "Sirijus" u Sočiju.

 

Ruski lider je naveo da, prema njegovom mišljenju, ukoliko čovek kritički posmatra sebe, svoj rad i život, i otkriva ono što mu smeta da ide napred, ako to razume i otklanja, onda će njegovo kretanje napred biti samouverenije i brže.

 

Putin je priznao da se u životu najviše nadahnjuje uspesima Rusije.

 

"Govorim bez ikakve ironije. Svaki uspeh Rusije ne samo što me nadahnjuje nego mi daje i krila. Želim da naša zemlja i dalje, u drugim pravcima, postiže rezultate koji su za druge za sada nedostižni“, rekao je Putin tokom susreta koji je održan u centru "Sirijus“ u Sočiju.

 

Kurir.rs/Sputnjik
Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...