SNAŽNE EKSPLOZIJE POTRESLE DAMASK: Rakete ili kratak spoj uništili skladište municije! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

konfuzije

SNAŽNE EKSPLOZIJE POTRESLE DAMASK: Rakete ili kratak spoj uništili skladište municije! (VIDEO)

Planeta -

Predgrađe Damaska je bilo meta raketnog napada, saopštio je Sputnjiku izvor u specijalnoj službi Sirije.

Sagovornik agencije je negirao saopštenja da je izveden napad na vojni aerodrom „Meze“, ali, po njegovim rečima, rakete su izazvale eksploziju skladišta municije blizu njega. Izvor je dodao da je sirijska protivvazdušna odbrana reagovala.

Prema podacima portala „Tajms of Izrael", napad su izveli izraelski avioni. Međutim, vojni izvor agencije „SANA“ tvrdi da je eksploziju na skladištu izazvao kratak spoj. SANA se poziva na dobro informisani vojni izvor, prenosi TASS.

TASS navodi da je prethodno veliki broj arapskih televizijskih stanica objavio vesti o raketnom napadu izvedenom na predgrađe Damaska. Televizijski kanal Al Majadin citirao je dobro obaveštene izvore koji su tvrdili da iza napada stoji Izrael.

Al Džazira je prenela navode sirijskih provladinih medija da je meta izraelskog raketnog napada bio istraživački centar u mestu Džamraja, kao i da je sirijska protivvazdušna odbrana uspela da obori nekoliko raketa, dok su druge eksplodirale na prostoru vazduhoplovne baze Meze.

Izraelski avioni s vremena na vreme izvode napade na pozicije sirijskih snaga, ali Jerusalim nikad ne preuzima odgovornost za njih.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track