SPREMA SE VELIKI OBRAČUN NA GRANICAMA RUSIJE: U Donbas stigli strani plaćenici iz 2 VELIKE SILE
Foto: EPA

upozorenje iz donjecka

SPREMA SE VELIKI OBRAČUN NA GRANICAMA RUSIJE: U Donbas stigli strani plaćenici iz 2 VELIKE SILE

Planeta -

Na teritoriju Donbasa stigao je veliki broj stranih plaćenika među kojima i visoki vojni oficiri iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, izjavio je portparol operativne komande samoproglašene Donjecke Narodne Republike, Danil Besonov.

On je napomenuo da su plaćenici stigli u jedinice 56. motorizovane pešadije i 406. artiljerijske brigade koje se nalaze u blizini naselja Urzuf. Osim toga, oni su stigli u štab specijalne taktičke grupe"Vostok".

"Ne isključujemo mogućnost da pristigli vojnici stranih oružanih snaga neposredno učestvuju u planiranju i sprovođenju ofanzive operacije", rekao je Besonov.

On je dodao da je pojavljivanje stranih oficira vezano sa pripremom ukrajinskih bezbednosnih snaga za eskalaciju sukoba na jugu Donjecke oblasti.

Ranije je Luganska Narodna Republika saopštila da su se na kontakt-liniji aktivirali snajperisti i izviđačko-diverzantske grupe Oružanih snaga Ukrajine.

Narodna milicija LNR smatra da ukrajinske bezbednosne snage nameravaju da provociraju LNR da recipročne akcije tokom primirja. Primirje je stupilo na snagu 29. avgusta i vremenski se poklapa sa početkom školske godine.

Portparol Narodne milicije Andrej Maročko izjavio je da ukrajinska komanda nastavlja da održava napetu situaciju u zoni sukoba i daje lažne izjave o granatiranju od strane LNR.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: EPA/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja