NAJSNAŽNIJI TAJFUN U POSLEDNJIH 25 GODINA DIVLJA KROZ JAPAN: Prevrtao kamione, čupao semafore i stabla, rušio fasade! Otkazano više od 700 letova! (FOTO)
Foto: EPA Jiji Press /AP Nobuki Ito Kyodo News

apokaliptične scene

NAJSNAŽNIJI TAJFUN U POSLEDNJIH 25 GODINA DIVLJA KROZ JAPAN: Prevrtao kamione, čupao semafore i stabla, rušio fasade! Otkazano više od 700 letova! (FOTO)

Planeta -

Snažan tajfun "Džebi" pogodio je danas zapad Japana, donoseći sa sobom obilne padavine koje su izazvale poplave na međunarodnom aerodromu Kansai, dok su vetrovi duvali toliko jako da se tanker zabio u most koji povezuje aerodrom s kopnom.

Tom prilikom oštećen je i deo mosta i tanker, ali niko od 11 članova posade nije povređen, saopštila je japanska obalska straža.

foto: AP / Nobuki Ito / Kyodo News

Reč je o najsnažnijem tajfunu koji je pogodio kopneni deo Japana od 1993. godine, navodi japanska agencija Kjodo.

foto: AP / Ichiro Sakano Kyodo News

Kako prenosi AP pozivajući se na Ministarstvo za zemlju, infrastrukturu, transport i turizam, jedna od dve piste međunarodnog aerodroma Kansai u gradu Osaka je poplavljena, kao i skladište tereta i još neki objekti, zbog čega je aerodrom zatvoren.

foto: AP / Kota Endo / Kyodo News

Više od 700 letova je otkazano, javljaju japanski mediji.

foto: Reuters / Twitter R10N_SR

Oluja se kreće ka severu, preko japanskog ostrva Honšu, ka Japanskom moru.

foto: EPA / Jiji Press

Tajfun je u utorak uveče po lokalnom vremenu pogodio severne obale prefekture Fukuj, a zabeleženi su vetrovi brzine od 126 kilometara na čas, saopštila je Japanska meteorološka služba.

foto: AP / Kota Endo / Kyodo News

Japanski premijer Šinzo Abe otkazao je put na Kjušu, najjužnije od četiri glavna japanska ostrva, kako bi nadgledao kakav će biti odgovor vlade na tajfun, rekao je generalni sekretar kabineta Jošihide Suga.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Jiji Press; AP /Nobuki Ito / Kyodo News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track