OD SOFIJE KOJA HOĆE DA UNIŠTI SVET DO DETETA KOJEG BI SE I ROĐENA MAJKA PLAŠILA: Pogledajte snimke NAJJEZIVIJIH robota ikada napravljenih (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

izazivaju žmarke

OD SOFIJE KOJA HOĆE DA UNIŠTI SVET DO DETETA KOJEG BI SE I ROĐENA MAJKA PLAŠILA: Pogledajte snimke NAJJEZIVIJIH robota ikada napravljenih (VIDEO)

Planeta -

Stručnjaci već neko vreme upozoravaju na opasnosti kada je u pitanju razvitak robota. Naime, neki od vodećih naučnika rekli su kako bi robotičari trebalo da imaju na umu interese čovečanstva pri stvaranju pametnih robota, kojih je svakim danom sve više.

I dok naučnike roboti plaše zato što se mogu koristiti kao oružje protiv čovečanstva, većina ljudi ih se boji zbog neprirodnog izgleda i nekih uznemirujućih izjava.

Ovi roboti samom pojavom stvaraju jezu, a pogledajte i zašto.

"Želim da uništim ljude"

Sofija je humanoidni robot koga je projektovala kompanija Hanson Robotiks iz Hong-Konga, a postala je poznata kada ju je u martu 2016. njen tvorac David Hanson pitao: "Želiš li uništiti ljude?… Molim te kaži ne!".

Ali, Sofija je odgovorila "O.K. Uništiću ljude".

"Samo ubacite u nju filmove "Kum". Šta je najgore što se može dogoditi?", cinično se pitao Ilon Mask koji baš kao i brojne kolege naučnici nisu nimalo oduševljeni ovakvim, za neke nepromišljenim, tehnološkim razvojem.

Ćerka Džordana Volfsona

Život joj je podario umetnik Džordan Volfson, obukavši je u belu haljinu i stavuvši joj masku inspirisanu stravičnim pozorišnim s polu-ljudima, polu-vranama. Robot je programiran da, pomalo jezivo, pleše na pop pesme ispred ogledala, u blatnjavoj haljini.

"Starim, gojim se, ne verujem u Boga", neke su od "ljupkih stvari koje govori ova jeziva dama, a snimio ih je njen tvorac.

Za razliku od većine robota, ona je stvorena sa svrhom da bude uznemirujuća, a otkrivena je 2014. godine u muzeju u Los Anđelesu, kako bi svi "uživali" u njoj.

Maleni, jezivi robot

Ako se bojite horora s decom, možda je najbolje da prestanete da čitate priču o robotu CB2. On ima mozak deteta, a odgovara na facijalne ekspresije i zvuk, pa je sposoban da uči od ljudi.

Ideja je da nas CB2 nauči više o razvoju deteta, ali da nas u procesu i "istraumatizuje".

CB2 nastao je 2007. godine, ali od 2009. se o njemu nije baš puno čulo. U svakom slučaju, CB2 definitivno zaslužuje da bude među top tri najjezivija robota.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja