Najnovije vesti

MISTERIJA OKO SMRTI ZVEZDE INSTAGRAMA SVE VEĆA: Otkriveno s kim je Šinejd vodila MUČAN RAZGOVOR 15 minuta pre nego što je pronađena OBEŠENA na jahti milijardera    (FOTO)
Foto: Printsrceen/Instagram

okolnosti sve nejasnije

MISTERIJA OKO SMRTI ZVEZDE INSTAGRAMA SVE VEĆA: Otkriveno s kim je Šinejd vodila MUČAN RAZGOVOR 15 minuta pre nego što je pronađena OBEŠENA na jahti milijardera (FOTO)

Planeta

Australijska manekenka s Instagrama Šinejd Meknamara, koja je pronađena obešena na superjahti meksičkog milijardera na kojoj je radila, neposredno pre fatalnog incidenta prolazila je kroz težak raskid.

Dvadesetogodišnju Šinejd Meknamaru kolege su tešile oko 15 minuta pre nego što je njeno telo u nesvesnom stanju pronađeno zapleteno u brodsku užad na krmi "Majanske kraljice IV", koja je bila ukotvljena u Argostoliju na grčkom ostrvu Kefalonija. Izgleda da je manekenka skočila preko palube tokom ranih jutarnjih časova prošlog petka, svega nekoliko minuta posle mučne konverzacije sa jednim od čuvara.

 

Pronađena je bez svesti, zapletena u užad, na krmi luksuzne jahte u 1.45 ujutro. Njeno telo prvi je primetio kapetan druge jahte koji je želeo da ostane anoniman. On je alarmirao osoblje "Majanske kraljice IV". Brodski lekar je pokušao da je oživi, ali je devojka upala u komu, posle čega su je helikopterom hitno prevezli u bolnicu u Atini, međutim bilo je prekasno.

 

S jedne strane "Majanske kraljice IV" bila je ukotvljena britanska jahta "Gospa Mej od Glandora", a neimenovani član posade je verovatno poslednja osoba koja je videla manekenku živu.

 

Gili 1 me 0

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on

"Incident se dogodio tokom noći, dok smo svi spavali. Međutim, ujutro je bilo jasno da se nešto dogodilo i pitao sam čoveka koji je isporučivao zalihe na "Majansku kraljicu" šta se dešava", rekao je neimenovani član posade susedne jahte.

 

"Viđena je kako razgovara sa drugim članom posade, pripadnikom obezbeđenja, nekih 15 minuta pred incident. Video sam kako čuvar hoda po jahti noću kako bi sve bilo bezbedno. Ne znam da li je on pronašao devojku i uzbunio ostale, ali je kapetan druge jahte koja je bila usidrena na drugoj strani od nas otišao u pomoć. On nije bio isprva siguran šta se događa, mislio je da je u pitanju neka šala, ali se približio da vidi šta se događa", naveo je on.

 

Noć pred smrt, Šinejd je bila srećna i vesela. Manekenka je 24 sata pre smrti plesala i pila sa prijateljima u Argostoliju, potvrdio je Makais Čaliodis, menadžer bara "Barok" u kojem je Šinejd bila te noći sa društvom.

 

"Stigla je sa petoro prijatelja oko 5.30 popodne prošle srede. Sedela je na jednoj od stolica pored bara sa dva muška prijatelja, popila je dva koktela i pojela klupski sendvič. Delovalo je da su svi dobrog raspoloženja i veoma srećni. Zabavljali su se", rekao je Čaliodis.

 

? @arkswimwear

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on

Društvo je napustilo bar oko 7.30 uveče, ali su se neki od njih, uključujući Šinejd, vratili u 1.00 u noći.

 

"Poslednji put kad sam je video popela se na jednu od stolica i plesala na njoj", naveo je Čaliodis.

 

Manekenka je napustila bar posle pola sata, dok su neki njeni prijatelji ostali do zatvaranja u 3.00.

 

Veruje se da su poslednji trenuci njenog života uhvaćeni jednom od bezbednosnih kamera postavljenih na jahtu vrednu 190 miliona dolara, a snimak je ključni deo policijske istrage o misterioznoj smrti manekenke.

 

Stars in her eyes, Constellations on her skin ?

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on

Policija takođe pregleda fotografije i poruke pronađene na Šinejdinom telefonu. Izvor iz Obalske straže izjavio je da je telo manekenke pronađeno na krmi privezano za jedno od užadi od sidra.

 

"Jahta je bila usidrena odmah do kancelarije Obalske straže, koja radi 24 sata dnevno, pa smo mogli brzo da reagujemo", naveo je taj izvor.

 

Vlasti su saopštile da je moguće da je u pitanju samoubistvo, ali je pokrenuta istraga zbog misterija vezanih za njenu smrt.

 

Forenzičar koji je sproveo autopsiju potvrdio je da je uzrok smrti vešanje, a da će rezultati dodatnih testova biti poznati za nekoliko meseci. On je savetovao

Šinejdinu majku Kajli i sestru Loren da ne gledaju njeno telo zato što je "u lošem stanju".

 

?

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on

Šinejd je radila poslednju smenu na jahti i očekivala je dolazak majke i sestre sledećeg dana, koje su putovale iz Australije da zajedno provedu odmor u Grčkoj. Majka i sestra manekenke, čije će telo biti prevezeno kući u utorak popodne, saznale su za njenu smrt za vreme leta.

 

Šinejd Meknamara, zvezda sa "Instagrama", preselila je pre više godina iz Port Makarija u Sidnej, a u Grčku je stigla sredinom juna ove godine, posle obilaska Balija, Aljaske i Vitsandej ostrva. Radila je samo četiri meseca na šestospratnoj jahti u vlasništvu meksičkog rudarskog magnata Alberta Bajleresa, čija se imovina procenjuje na 9,6 milijardi dolara. Bajleres nije bio na jahti u vreme kobnog incidenta, ali se još nije oglasio u medijima povodom ovog slučaja.

 

"Majanska kraljica" napustila je luku u ponedeljak uveče, posle zadržavanja u Argostoliju radi istrage.

 

Kurir.rs/Miror

Foto: Printsrceen/Instagram

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...