SKRIPALJEVA BRATANICA UPOZORAVA: Ne verujem Londonu da su Sergeja i Juliju otrovala dvojica ruskih obaveštajaca!
Foto: Reuters

PROGOVORILA VIKTORIJA SKRIPALJ

SKRIPALJEVA BRATANICA UPOZORAVA: Ne verujem Londonu da su Sergeja i Juliju otrovala dvojica ruskih obaveštajaca!

Planeta -

MOSKVA - Viktorija Skripalj, bratanica Sergeja Skripalja, upozorila je da ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo saopštenja britanskih vlasti jer su tvrdnje da su dvojica ruskih obaveštajaca otrovali tog bivšeg špijuna i njegovu ćerku Juliju moguća prevara!

Viktorija je u intervjuu listu Izvestija rekla da sumnja u tvrdnje da su dvojica Rusa, Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, učestvovala u napadu na Skripalja i njegovu ćerku i misli da je to pokušaj britanske premijerke Tereze Mej da se iskupi pred tamošnjim parlamentom.

"Znate, šest meseci je prošlo. Tačno šest meseci je bilo 4. septembra. Imam samo jedno pitanje: Ako su Britanci to znali, zašto nisu ranije pričali o tome", izjavila je Viktorija Skripalj.

Ona smatra da je teorija britanskih istražitelja da su dvojica optuženih koristili lažne ruske pasoše sumnjiva i da su njihove slike lako mogle da se digitalno manipulišu u dokumenta. Osim toga, kaže da je zbunjena što se britanske vlasti protive njenoj želji da se sastane sa Sergejom i Julijom u Velikoj Britaniji.

Britanski tužioci optužili su juče dvojicu Rusa za trovanje nervnim agensom novičokom bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solzberiju 4. marta ove godine. Moskva je to demantovala i nazvala tu tvrdnju nečuvenom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters, EPA, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track