Najnovije vesti

RUSIJA NEMA NIŠTA SA SLUČAJEM SKRIPALJ: Kremlj demantovao britanske optužbe da su UMEŠANI U TROVANJE  bivšeg špijuna!
Foto: Profimedia

odgovor Rusije

RUSIJA NEMA NIŠTA SA SLUČAJEM SKRIPALJ: Kremlj demantovao britanske optužbe da su UMEŠANI U TROVANJE bivšeg špijuna!

Planeta

Rusija nije umešana u slučaj Skripalj ni na višem ni na bilo kojem drugom nivou, izjavio je pres-sekretar Kremlja Dmitrij Peskov.

„Više puta smo to govorili i možemo još jednom zvanično da potvrdimo: Rusija nema ništa zajedničko sa događajima u Solsberiju. Ona ni na koji način nije umešana u to“, prokomentarisao je Peksov optužbe iz Londona.

„Za nas su nedopustive bilo kakve optužbe na račun ruskog rukovodstva“, nastavio je Peksov, naglasivši da ni na višem ni na nižem nivou rukovodstvo Rusije nije imalo nikakve veze sa događajima u Solsberiju.

"O tome nema govora", naveo je predstavnik Kremlja.

"Kremlj žali što London ne vidi smisao u saradnji sa Rusijom u slučaju Skripalj.

Rusija će moći da preduzme neke akcije protiv „osumnjičenih“ u „slučaju Skripalj“ tek nakon što dobije zvaničan zahtev britanske strane", rekao je Peskov.

„Kako bi se proverile njihovi identiteti, kako bismo imali pravne osnove za proveru njihove ličnosti, treba da nam se obrati britanska strana. Razumete? Postoji uobičajena praksa. I od samog početka ruska strana predlaže saradnju u istrazi o tom događaju“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li će ruska strana proveriti osobe koje britanska strana optužuje za trovanje Skripalja.

Britansko državno tužilaštvo je 5. septembra saopštilo da su dvojica ruskih državljana Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov optuženi u „slučaju Skripalj“ za napad nervnim agensom u Solsberiju.

Tužilaštvo je objavilo njihove fotografije i saopštilo da su objavljene poternice za njihovo hapšenje. Britanska policija je izjavila da će od Interpola tražiti „crvene poternice“ za njihovo hapšenje.

Kurir.rs/Sputnik Srbija

Foto Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...