Najnovije vesti

HAOS U SOLUNU: Demonstranti kamenicama na policiju, oni uzvratili suzavcem (VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

novi protesti

HAOS U SOLUNU: Demonstranti kamenicama na policiju, oni uzvratili suzavcem (VIDEO)

Planeta

U Solunu je danas došlo do okršaja između grupe demonstranata i policije. Demonstranti su gađali policiju kamenicama, a ona im je uzvratila suzavcem

Policija je ispalila suzavac na demonstrante u Solunu, gde se danas održava Međunarodni sajam trgovine, ali i više protesta među kojima i protst protiv sporazuma Grčke i Makedonije o novom imenu te bivše jugosloenske reublike.

 

Policija je jurila demonstrante blizu barikada ispred mesta gde se sajam održava. Američki ministar privrede Vilbur Ros i Cipras otvorili su ranije danas Međunarodni sajam trgovine u Solunu.

Kako je ranije objavljeno, više od 4.000 policajaca obezbeđivaće danas demonstracije protiv mera štednje u Solunu, gde će Cipras objaviti svoju novu ekonomsku platformu nakon dugog perioda uzimanja strane pomoći.Protest je planiran ispred Međunarodnog sajma, gde će se Cipras sastati sa delegacijom privrednika iz SAD, na čelu sa Rosom.

 

Na dužnosti će biti veliki broj policajaca, budući da su raniji protesti na međunarodnom sajmu u Solunu bili nasilni, a u organizaciji događaja učestvuju i američki bezbednjaci.

U Solunu su inače i juče protestovali predstavnici bezbednosnih službi, policajci i vatrogasci, tražeći veće plate. Nekoliko dana ranije protestvovali su zaposleni na trajektima.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Tweet

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...