PUTINOVE RATNE IGRE! SILA KAKVA NIJE VIĐENA OD 1945! Rusija podigla 300.000 vojnika! A kada vidite DATUM shvatićete da niko nije ovako BEZOBRAZNO i otvoreno isprovocirao SJEDINJENE DRŽAVE! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

BAČENA RUKAVICA

PUTINOVE RATNE IGRE! SILA KAKVA NIJE VIĐENA OD 1945! Rusija podigla 300.000 vojnika! A kada vidite DATUM shvatićete da niko nije ovako BEZOBRAZNO i otvoreno isprovocirao SJEDINJENE DRŽAVE! (VIDEO)

Planeta -

Iako daleko od granica Evrope, ruska vojna vežba "Vostok 2018." zatrešće ceo svet.

Naime od 11. do 15 septembra gotovo 300.000 vojnika vežbaće manevre, bombardovanje, ali i elektroničko ratovanje u istočnom i zapadnom Sibiru.

Biće uključeni svi rodovi vojske, od mornarice, vazduhoplovstva i kopnenih snaga, a posebni učesnici biće 3.200 kineskih vojnika. Oni će zajedno da simuliraju napad na neprijateljsku flotu i napad avijacije na kopno.

Vojnike će rasporediti na pet različitih vojnih poligona, a zbog Japana, u vežbu nisu uključili Kurilska ostrva oko kojih su u sukobu.Ovu vežbu nadgledaće 91 vojni posmatrač iz 57 zemalja sveta. Najatraktivniji delovi vežbe biće prenošeni uživo na televiziji i internetu...

Međutim, mnogo više upada u oko datum početka velikih ruskih vojnih vežbi. Naime, Putin je za početak odredio 11. septembar, najcrnji dan u istoriji Sjedinjenih Država. Naime, toga dana, 2001. godine pokrenut je masovni napad na Ameriku, kada je u udarima aviona u Kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra poginulo oko 4.000 Amerikanaca. Zasad se čeka reakcije Donalda Trampa i administracije SAD, ovim povodom.

Geopolitički analitičari rusku vežbu vide kao pregrupisavanje i novo utvrđivanje snaga u Aziji i Pacifiku. NATO u oktobru i novembru ima vežbu na severu Norveške. Rusi zbog vežbe na njihovoj granici tvrde da je sever Evrope postao vojni poligon.

Poslednju ovako veliku vežbu održao je SSSR 1981. Zvala se Zapad-81 i u njoj su učestvovali kijevski, beloruski i pribaltički vojni okruzi. U toj vežbi sudelovalo je 100.000 vojnika.

Kurir.rs/24.sata.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja