VLASTI ZAGUBILE PIRATSKI BROD PUN KOKAINA: Droga vredna 50 miliona dolara i dalje pluta morem
Foto: Profimedia

POLICIJA GA ZAGUBILA

VLASTI ZAGUBILE PIRATSKI BROD PUN KOKAINA: Droga vredna 50 miliona dolara i dalje pluta morem

Planeta -

Prema najnovijim saznanjima, izgleda da su vlasti Australije i Papua Nove Gvineje nekako uspele da izgube 11 vreća kokaina ukupne tržišne vrednosti oko 50 miliona dolara. Droga je otkrivena ranije ove godine na jednom od ostrva u Solomosnkom moru.

Plovilom su upravljali pirati koje se bave krijumčarenjem droge pre nego što se ono nasukalo u blizini nenaseljenih viklanskih Siasi ostrva. Vlasti veruju da je moguće da se kokain u vrednosti od 50 miliona dolara nalazi u potpalublju broda.

U policijskoj akciji nakon toga, pronađen je brod bande i tom prilikom je uhapšeno 7 muškaraca. U saopštnju koje je izdala policija stoji da je prilikom pretresa kod njih pronađena količina kokaina predviđena za ličnu upotrebu, ali se navodi da nisu zalazili u unutrašnjost broda usled nebezbednih uslova unutar mesta gde se nalazi motorni prostor zbog velike količine ulja, goriva i otrovnih isparenja.

Nismo mogli da uđemo u potpalublje," rekao je glavni inspektor policije Papua Nove Gvineje Džordž Bajagau. "Dizel i mast su preliveni svuda i jako teško je uraditi bilo šta."

Policija je odustala od pretresa broda i transportovali su krijumčare u obližnju grad Alatou. Sva sedmorica će biti optuženi. A brod je i dalje napušten.

Čamac je posle akcije ostavljen pošto je bio suviše težak za vuču.

Pretpostavka je da će ga voda naneti na teritorije Australije ili Novog Zelanda.

Kurir.rs/ Theaustralian.com.au

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja