ZAGRMELA PUTINOVA VOJSKA NA ISTOKU! RUSKI PREDSEDIK NA SMOTRI: Jačaćemo vojsku kako bismo zaštitili suverenitet (VIDEO)
Foto: EPA, Printscreen/ Youtube

POHVALIO AVIJACIJU I MORNARICU

ZAGRMELA PUTINOVA VOJSKA NA ISTOKU! RUSKI PREDSEDIK NA SMOTRI: Jačaćemo vojsku kako bismo zaštitili suverenitet (VIDEO)

Planeta -

Rusija će nastaviti da jača svoju vojsku, kako bi mogla da brani svoj suverenitet i podržava svoje saveznike, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na vojnom poligonu Cugol, gde se održavaju vojne vežbe "Vastok 2018".

"Naša je dužnost prema državi i otadžbini da budemo spremi da branimo njen suverenitet, bezbednost i državne interese, a ako bude potrebe, i da podržimo saveznike. Stoga, nastavićemo da jačamo naše oružane snage, opremamo ih najnovijim oružjem i tehnologijama i nastavimo sa međunarodnom saradnjom", rekao je Putin.

"Ovde, na poligonu ’Cugol‘, završena je glavna faza manevara. Sve je urađeno na najvišem nivou. Ispunili ste sve zadatke i odbili ste potencijalni napad neprijatelja", rekao je Putin i dodao da ruska vojska prvi put izvodi manevre ovakvih razmera kako bi se proverile sve ključne komponente borbene gotovosti vojske.

Televizija "Zvezda" objavila je ekskluzivne snimke sa komandnog mosta gardijske raketne krstarice "Varjag". Na snimcima se vidi lansiranje jednog "Bazalta".

Ta raketa se do pogađanja cilja u vazduhu nalazi skoro 15 minuta. Pritom, ona bez prestanka prenosi koordinate za sledeću raketu, koja startuje sa "Varjaga" nekoliko minuta kasnije.

Na snimcima se vidi lansiranje jednog "Bazalta". Ta raketa se do pogađanja cilja u vazduhu nalazi skoro 15 minuta. Pritom, ona bez prestanka prenosi koordinate za sledeću raketu, koja startuje sa "Varjaga" nekoliko minuta kasnije.

Za vojne brodove Pacifičke flote takva paljba je uobičajena stvar. Njena glavna udarna snaga je admiralski brod, gardijska raketna krstarica "Varjag", koji u borbi koristi "Vulkane", rakete glavnog udarnog sistema. One mogu da unište skoro svaki brod na udaljenosti od 500 kilometara, samo svojom masom i brzinom.

Tokom drugog dana vojnih vežbi "Istok 2018" poleteli su i strateški nosači raketa Tu-95MS i lovci Su-35S.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: EPA i Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track