Najnovije vesti

RUSKI NOVINAR TVRDI: LAŽNO PUTINOVO PISMO KRUŽI   MEĐU AMERIKANCIMA! Koriste ga kao dokaz i zloupotrebljavaju u kampanji! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook/ Peter Lidov

OTKRIĆE RUSKOG MEDIJA

RUSKI NOVINAR TVRDI: LAŽNO PUTINOVO PISMO KRUŽI MEĐU AMERIKANCIMA! Koriste ga kao dokaz i zloupotrebljavaju u kampanji! (FOTO)

Planeta

Direktor za komunikacije MIA Rusija sevodnja Petar Lidov-Petrovski objavio je na Fejsbuku skrinšot navodnog "pisma podrške" predsednika Rusije Vladimira Putina kongresmenu republikancu Danu Rorabakeru.

"Sa stola predsednika Vladimira Putina"

Dragi Jong,

Verovatno je šokantno za Vas — ne obraća Vam se svaki dan predsednik velike nacije. Međutim, želeo sam da Vam oduzmem malo vremena i da sa Vama porazgovaram o nekome o je veoma važan za obojicu: mom prijatelju i Vašem kongresmenu Dejni Rorabaheru.

Dejna i ja radili smo zajedno godinama. Na primer, kada su SAD podigle sankcije Rusiji zbog totalno neosnovanih i izmišljenih optužbi za "ubistvo" antikorupcijskog aktiviste, Dejna se odmah bacio na posao kako bi ukinuo sankcije.

Dejna nikada nije oklevao da stavi sa strane prioritete Kalifornije kako bi pomogao meni i ruskom narodu. To veoma cenim. I sigurno nije lako stalno leteti između Moskve i Vašingtona dok istorvremeno održavaš iluziju da živiš u Kaliforniji. Takvo prijateljstvo se ne može kupiti (iako naša plaćanja olakšavaju teret — glasine, majke mi).

Ne morate da verujete samo meni. Kevin Makarti, lider Republikanske partije u Kaliforniji jednom je rekao: "Mislim da Putin plaća dvojicu — Rorabahera i Trampa". Politiko je nazvao Dejnu "Putinovim omiljenim kongresmenom". Dejna čak ima i svoje šifrovano ime u Kremlju. Sve je to istina.

Večito sam zahvalan zbog Dejnine žrtve za domovinu, tako da mu sada uzvraćam: sa entuzijazmom odobravam reizbor Dejne Rorabahera. Americi je potrebno još lidera kakav je Dejna, koji nisu zabrinuti zbog trivijalnih pitanja kakva su ljudska prava ili "slobodni" ili "fer" izbori; koji prepoznaju da je svet bolji sa jačom, smelijom i ekspanzionističkom Ruskom Federacijom.

Srdačno,

Vladimir Vladimirovič Putin,

Predsednik, Ruska Federacija

Prema rečima Lidov-Petrovskog, lažno pismo se deli biračima Demokratske partije.

"Izgleda da će upravo zbog ovoga da nas kazne novim sankcijama za mešanje u slobodno izražavanje volje građana. Dokaz, prema njihovim standardima, ne može biti jači", zaključio je direktor novinske agencije.

Rusija je više puta negirala optužbe da je pokušala da se meša u izbore u različitim zemljama. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, govoreći o navodnom ruskom mešanju u izbore širom sveta, izjavio je da nema nikakvih dokaza koje to potvrđuju. Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je izjavio da je dobio uveravanja od Putina da se Moskva nije mešala u izborni proces u SAD.

Sam Putin je ranije govorio da suštinu "mešanja u izbore" treba tražiti u unutrašnjim trzavicama u SAD i izrazio nadu da će se prekinuti istraga o "zaveri" Trampa sa Rusijom, te da će se pažnja usmeriti na razvoj odnosa dveju država.

Dana Rorabaker je kongresmen još od 1989. godine. On je bio i pomoćnik portparola predsednika Ronalda Regana. Političar se nalazio na čelu Komiteta Predstavničkog doma za Evropu i Evroaziju. Američki mediji su ga nazivali "voljenim Putinovim kongresmenom", pošto je Rorabaker podržao pravo Krima da uđe u sastav Rusije i više puta govorio protiv Hladnog rata.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen/ Facebook/ Peter Lidov i AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...