ALBANSKA MAFIJA PREUZIMA BRITANSKO PODZEMLJE: Trguju drogom i ljudima, falsifikuju novac, a ovo im je KRALJ KOKAINA (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook, West Midlands Police, Profimedia

UHAPŠENO 140 ALBANACA

ALBANSKA MAFIJA PREUZIMA BRITANSKO PODZEMLJE: Trguju drogom i ljudima, falsifikuju novac, a ovo im je KRALJ KOKAINA (FOTO)

Planeta -

Albanski kriminalci preuzeli su kontrolu nad trgovinom narkoticima širom Engleske, tvrde britanski mediji.

Policija Zapadnog Midlandsa prošle godine uhapsila je 140 državljana iz Albanije, od kojih je 51 osoba optužena za krivična dela u vezi s trgovinom drogom.

Nacionalna agencija za kriminal tvrdi da su albanske kriminalne grupe "uspostavile značajan uticaj u organizovanom kriminalu u Velikoj Britaniji i da imaju značajnu kontrolu nad tržištem trgovine drogom u Velikoj Britaniji".

Klodjan Copja
Klodjan Copjafoto: Printscreen/ Facebook

U jugoistočnoj Engleskoj kao najveći "kralj kokaina" spominje se Klodjan Copja (31), koji je osuđen na 17 godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

Copja (31) i njegova ultra-nasilna banda iz Elbasana uvezli su čak 150 miliona funti vredan kokain u Veliku Britaniju.

Policija je pratila jednog njegovog kurira koji je svake nedelje išao u Kent, gde je kamion sa kokainom stizao sa kontinenta. Kurir je nakon toga drogu nosio organizovanim kriminalnim grupama u Londonu, Birmingemu, Leicesteru i Notingemu.

Bekim Domi i Škelkim Dardha
Bekim Domi i Škelkim Dardhafoto: West Midlands Police

Među kriminalcima iz Albanije su i Bekim Domi i Škelkim Dardha, u čijem mercedesu je policija pronašla kokain u vrednosti od 120.000 funti. Oni su zatvoreni 2016.

Kriminalci iz Albanije, pored trgovine drogom, uključeni su i u falsifikovanje novca i trgovinu ljudima.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Facebook, Profimedia, West Midlands Police

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track