NEMAČKI LEKARI: Moguće da je član grupe Pusi rajot otrovan
Foto: Reuters

TROVANJE

NEMAČKI LEKARI: Moguće da je član grupe Pusi rajot otrovan

Planeta -

BERLIN - Nemački lekari koji leče člana ruske grupe Pusi rajot, Pjotra Verzilova, rekli su danas da su "vrlo moguće" tvrdnje da je on otrovan, ali da ne mogu da kažu kako je to moglo da se dogodi ni ko je odgovoran.

Doktor Kaj-Uve Ekart iz bolnice Šarite u Berlinu rekao je novinarima da je Verzilov u intenzivnoj nezi otkad je prebačen u Berlin iz Moskve u subotu ali da nije u životnoj opasnosti.

foto: AP

Doktor Kaj-Uve Ekart

Njegovi simptomi, uz informacije dobijene od njegovih rodjaka i moskovske bolnice u koju je primljen prošle nedelje, pokazuju da je "vrlo moguće da je bilo trovanja", rekao je Ekard. On tvrdi da nemački lekari nisu našli nikakve dokaze da je moguće neko drugo objašnjenje za njegovo stanje.

foto: Reuters

Pjotr Verzilov

Ekart je rekao da je Verzilovu pozlilo 11. septembra posle boravka u sudu u Moskvi, gde je prisustvovao ročištu jednog prijatelja, a primljen je u bolnicu u to veče sa simptomima kao što je dezorijentisanost i raširene zenice. Ruski lekari posumnjali su na trovanje i tako su ga lečili, ispraznili mu stomak i sproveli dijalizu, rekao je Ekard.

Verzilov je stigao u Nemačku privatnim lekarskim prevozom u subotu.

foto: Reuters

Lekari u Berlinu još nisu utvrdili ko je odgovoran za trovanje i rekli su da je moglo da bude izazvano raznim supstancama, uključujući i neke farmaceutske proizvode i biljke koje imaju odredjene toksine.

Direktor bolnice Šarite Karl Maks Ajnhojpl rekao je da lekari žele potpuno da se uzdrže od bilo kakve spekulacije oko toga kako su nastali ti problemi.

foto: Reuters

Direktor bolnice Šarite Karl Maks Ajnhojpl

Ekard, koji vodi odelenje intenzivne nege u bolnici rekao je da očekuje da će se Verzilov poptuno oporaviti i nada se da neće imati nikakvo trajno oštećenje.

Kurir.rs/Beta

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track