PREPLAŠENE, IZGUBLJENE, MOKRE I NEMOĆNE: Uragan Florens je za ove životinje daleko veća KATASTROFA nego što možemo da zamislimo! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP, Reuters

spasioci misle i na njih

PREPLAŠENE, IZGUBLJENE, MOKRE I NEMOĆNE: Uragan Florens je za ove životinje daleko veća KATASTROFA nego što možemo da zamislimo! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Katastrofalne poplave koje je izazvao uragan Florens ne pogađaju samo ljude, koji su većinom imali šansu da se evakuišu na vreme. Veliki broj životinja preplašeno luta poplavljenim delovima Severne i Južne Karoline pokušavajući da spas nađe na makar malom parčetu suve površine.

Ipak, spasavajući ljude, spasilačke službe uspevaju da pomognu i nekim životinjama koje ne mogu da razumeju kakva opasnost ih je snašla. Nažalost, mnogi neodgovorni vlasnici zaboravili su na ljubav prema svojim ljubimcima i prepustili ih sudbini nezapamćenih poplava.

foto: AP / Gerry Broome

Fotografija koja je obišla svet oi na koju niko nije ostao ravnodušan prikazuje mokro i preplašeno mače koje se kandžama jedva drži za ivicu kuće prikolice dok voda nadire.

foto: Reuters / Jonathan Drake

Mače je spaseno i izneseno iz vode, ali najave da će u narednim danima voda još više da raste ne uliva mnogo nade za napuštene životinje.

foto: Reuters / Jonathan Drake

Među spasenim životinjama našao se i jedan preplašeni divlji zec. Spasioci su ga čamcem dovezli do sigurne lpokacije i pustili u divljinu.

Iako su psi i mačke najčešći ljubimci, i ostalim životinjama je potrebno spasavanje pa tako i ovo uplešeno zamorče n ezna šta ga je snašlo.

foto: AP / Gerald Herbert

Mnoge životinje spasene su zahvaljujući čoveku koji je školski autobus pretvorio u jednu vrstu Nojeve barke i skupljao napuštene pse i mačke koji su se našli na putu smrtonosnog uragana. Celu priču pročitajte OVDE.

foto: Facebook /Tony Alsup

Velike poplave uticale su na sve divlje životinje uključujući i na one koje nikako ne biste želeli da sretnete. Jedan od spasilaca koji je radio na evakuaciji jedne farme u Severnoj Karolini, snimio je par otrovnica poznatih kao vodene mokasine, kako pokušavaju da upiju malo sunca.

Kurir.rs

Foto: AP, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track