TELA MRTVIH BEBICA PRONAĐENA U KARTONSKIM KUTIJAMA: Jezivo otkriće u porodilištu u Keniji užasnulo svet! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Twitter

LEKARI GORI OD FRANKENŠTAJNA

TELA MRTVIH BEBICA PRONAĐENA U KARTONSKIM KUTIJAMA: Jezivo otkriće u porodilištu u Keniji užasnulo svet! (VIDEO)

Planeta -

Guverner Kenije Majk Sonko nenajavljeno je posetio bolnicu kenijskog glavnog grada u ponedeljak i otkrio tela 12 beba skrivenih u kartonskim kutijama, čija je smrt, pretpostavlja se, posledica lekarskog nemara.

Doktor i još dvoje zaposlenih u porodilištu u Najrobiju suspendovani su, poručio je guverner putem Tvitera gde je i objavio snimak inspekcije bolnice.

"Sprovodimo nenajavljenu posetu porodilištu Pumvani, postoje tvrdnje kako je uprava ustanove stavila uređaje van funkcije i na taj način uzrokovala smrt novorođenčadi," napisao je Sonko. U još jednoj objavi na društvenim mrežama guverner je napisao kako su deca umrla pod nerazjašnjenim okolnostima.

Kenijski mediji prenose da je guverner nenajavljen i u civilu stigao u ustanovu taksijem, i to posle dojave građana.

Guverner je po dolasku otkrio kako porodilište radi bez ginekologa i babice jer se lekar koji je trebalo da bude na dužnosti nije pojavio. Nakon svađe s bolničkim osobljem koje je priznalo smrt samo jednog deteta guverner i njegov tim pronašli su tela 12 novorođenčadi.

Kenijske su bolnice često su u centru pažnje javnosti zbog nemara i propusta u radu. Ranije ove godine, lekari jedne bolnice u Keniji izvršili su operaciju mozga na pogrešnom pacijentu.

Kurir.rs/ Ndtv.com

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja