Najnovije vesti

OTKRIVENI RUSKI PLANOVI ZA OSVAJANJE SVEMIRA: Evo kako će izgledati baza na Mesecu (VIDEO)
Foto: Profimedia

PUT U KOSMOS SVE BLIŽI

OTKRIVENI RUSKI PLANOVI ZA OSVAJANJE SVEMIRA: Evo kako će izgledati baza na Mesecu (VIDEO)

Planeta

Ruska Agencija za svemirska istraživanja "Roskosmos" ima velike planove za budućnost, a o čemu se tačno radi otkriveno je u video snimcima.

Svemirski programi koje je ruski "Roskosmos" pripremio za neposrednu budućnost, pre nekoliko godina, jednostavno bi bili deo scenarija naučne fantastike. Naučnici koji rade na novim svemirskim projektima otkrili su buduće planove za istraživanje svemira, koje vam prenosimo u nastavku.

Proučavanje adaptacije ljudskog organizma na Mesecu Ruski centar za svemirsku medicinu je nedavno bio uključen u program, poznat i pod nazivom Selena-F, koji ima za cilj proučavanje adaptacije ljudskog organizma na Mesecu. Glavni cilj istraživanja je da se sazna kako ljudski kardio-vaskularni i mišićno-skeletni sistem funkcioniše na Mesecu i kako na njega utiče gravitacija dugoročno. U videu, direktor ruskog Instituta za svemirsku medicinu dr Viktor Baranov, objašnjava kako će rad centra pomoći ne samo u svemirskoj medicini i psihologiji, već i u izgradnji posebnih uniformi za planetu.

Kolonizacija Meseca Na drugom snimku, naučnici Roskosmosa daju informacije o planovima za kolonizaciju Meseca dok dr Igor Mitrofanov objašnjava koliko je značajna voda koja se nalazi ispod površine Meseca.

Ova zaleđena voda može da sadrži tragove međuplanetarnih, pa čak međuzvezdanih materijala, pa Mitrofanov naglašava da ako ovaj materijal donesemo na Zemlju i proučimo ga, jednog dana može nam pomoći da otkrijemo tajnu pojavljivanja života na Zemlji. Povratak na Veneru U video zapisima Roskosmosa nalazi se i snimak koji daje fascinantne detalje rusko-američkog programa povratka na planetu Venus, poznatiju i kao Venera-D. Venera Voronov, glavni dizajner projekta Venera-D, koja radi za vazduhoplovnu kompaniju specijalizovanu za proizvodnju raketnih komponenti, daje detalje o strogim zahtevima novog programa Venus. Program, prema Voronovim planovima, planira specijalna vozila za sletanje kao i atmosferske detektore koji će moći da izdrže nekoliko dana u lošim vremenskim uslovima Venere i površine planete.

Svemirske stanice preko Neptuna?

Konačno, gledajući u daljoj budućnosti, mladi naučnici iz Rusije i celog sveta imaju zajedničku viziju, jedan međuplanetarni prostor koji bi trebalo da bude stacioniran iznad atmosfere planete i ujedno okružen gasovitim džinovima kao što su Saturn, Uran i Neptun. U videu, profesor odeljenja sistema pokretanje raketa Bauman, Univerziteta i akademske supervizor programa studentske Vladimir Igkritski ističu da zajedno sa Venerom, planetom okružen gasova imaju dovoljno gravitacije sličnu Zemlji koji je u stanju da održi ljudski život.

Kurir.rs/ Sputnjik

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...