KOBNI SENDVIČ USMRTIO ĆERKU MILIJARDERA: Nataša (15) je kupila baget na aerodromu, otac u avionu pokušavao da je spase (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva

tuga

KOBNI SENDVIČ USMRTIO ĆERKU MILIJARDERA: Nataša (15) je kupila baget na aerodromu, otac u avionu pokušavao da je spase (VIDEO)

Planeta -

Devojčica alergična na susam umrla je kad je pojela baget kupljen na aerodromu. Nataša Ednan-Laperus (15) iz Londona bila je na putu u Nicu, gde je 2016. trebala da provede letne praznike, kad se srušila u avionu Britiš ervejza, javlja BBC.

Iako joj je njen otac odmah dao dve injekcije, devojčica je umrla u roku od nekoliko sati u bolnici u Nici, a to se desilo pre osam godina.

Nataša je na Hitrou pojela artičoku, maslinu i baget kupljen u radnji poznatog britanskog lanca "Pret a Manger". Kobni susam bio je u pecivu, a ne na kori, pa se tako nije video.

"Pret a Manger" je potvrdio da njihovi proizvodi nisu pojedinačno označeni informacijama o sastojcima i alergenima. Umesto toga, te se informacije nalaze na policama njihovih prodavnica, a mogu se dobiti i od osoblja.

Njen otac Nadim Ednan-Laperus, milioner i osnivač fabrike igračaka, rekao ke tada da ostatak porodice pokušava da nosi sa životom bez njihove voljene devojčice.

"Sve što kažemo i učinimo je podsetnik da ona nije s nama - njena prazna soba, školska uniforma koja visi u ormaru, njena torba spakovana za praznike u Nici nikada nije raspakovana, ne možemo da smognemo snage za to".

Posle njene smrti, roditelji su pokrenuli kliničko ispitivanje koje trebalo da utvrdi podložnost na alergije na neki od sastojaka hrane, i mogućnost da se izgradi tolerancija na alergiju.

Kurir.rs/BBC

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track