HAMBURGEROM PROTIV VOJNOG ROKA: Južnokorejski studenti imali pakleni plan da ne idu u vojsku, ali će im sada služba biti UDVOSTRUČENA
Foto: Printscreen/ Youtube

provaljeni

HAMBURGEROM PROTIV VOJNOG ROKA: Južnokorejski studenti imali pakleni plan da ne idu u vojsku, ali će im sada služba biti UDVOSTRUČENA

Planeta -

Služenje vojnog roka u Južnoj Koreji je obavezno za sve zdrave muškarce mlađe od 28 godina. Sviđalo se to njima ili ne, moraju da služe u vojsci dve godine, ali jedna je grupa mladića je odlučila da zaobiđe zakon sa pomalo neuobičajenim planom.

U Seulu na muzičkoj akademiji, 12 studenata osmislili su plan kako da izbjegnu vojsku tako što su se odlučili da se prejedaju nezdravom hranom ne bi li se ugojili i tako izbegli obavezno služenje ili da bar, zbog prevelike telesne težine, dobiju lakšu vrstu službe.

Svaki dan jeli su pice, burgere, visoko kalorične proteinske napitke, razne dodatke ishrani i tako su se šest meseci gojili, a jedan od njih je uspio da 'nabaci' čak 30 kilograma.

I taman kad su pomislili da će uspeti da se izvuku, otkrila su ih vojna tela koja su im zbog njihovog plana i namere da izbegnu služenje vojnog roka tužile sudu koji će im, ako se dokaže njihova krivica, dodati još dve dodatne godine službe uz obavezne dve.

Kurir.rs/Večernji

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track