TRUDNICI SE POKVARIO AUTO, PA JE OTIŠLA DA POZOVE POMOĆ: Dva dana kasnije, pronašli su njeno telo! Već 30 godina niko nije uspeo da reši ovaj misteriozan zločin! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

MNOGA PITANJA OSTALA BEZ ODGOVORA

TRUDNICI SE POKVARIO AUTO, PA JE OTIŠLA DA POZOVE POMOĆ: Dva dana kasnije, pronašli su njeno telo! Već 30 godina niko nije uspeo da reši ovaj misteriozan zločin! (VIDEO)

Planeta -

Trudna Meri Vilks (22) se zaustavila kraj auto-puta kad joj se pokvario automobil.

Decu je ostavila u kolima i otišla po pomoć. Dva dana kasnije, pronađeno je njeno telo. Britanska policija i 30 godina kasnije ne zna šta se dogodilo te 1988. godine.

Meri se tog 18. juna vraćala iz posete suprugu koji je bio na obuci u vojnoj bazi, a u vozilu je bila sa svojim jednogodišnjim sinom i mlađom sestrom (11) kada je automobil iznenada stao. Uspela je da skrene u zaustavnu traku.

Zamolila je sestru da pričuva mališana i krenula je putem ka SOS telefonu. Uspela je da dobije dežurnog operatera i zatraži pomoć.

On je uzeo njene podatke i zamolio je da ostane na liniji dok on pokuša da stupi u kontakt sa njenom porodicom. Istovremeno, prolazila je policijska patrola koja je ugledala devojčicu kako stoji sa detetom u rukama. Devojčica je objasnila šta se dogodilo, a kada je policija stigla do telefona gde je trebalo da bude Meri, našli su slušalicu koja visi sa tragovima krvi! Od Meri nije bilo ni traga, ni glasa.

Policija je odmah krenula u potragu, ali nisu uspeli da je pronađu. Ubrzo se smrklo, a ona se nije vraćala. Tek ujutru su našli njeno telo i to pet kilometara dalje od mesta gde joj se pokvario automobil. Meri je bila polomljena vilica i ubodena je oštrim predmetom u vrat. Bila je u 7. mesecu trudnoće.

Počela je opsežna istraga, a ubrzo je uhapšen Edvard Brauning (32), bivši vojnik, kog su očevici navodno videli kako je u to vreme šetao zaustavnom trakom. Tokom suđenja izneto je da je Brauning brutalno ubio Meri nakon što je izašao da prošeta nakon svađe sa trudnom suprugom.

Brauning je osuđen, ali je nakon pet godina pušten iz pritvora na osnovu žalbe.

Naime, ustanovljeno je da nema dovoljno dokaza da je on počinio ubistvo. Posle puštanja iz zatvora, Brauning je tužio državu i dobio odštetu u iznosu od 600.000 funti. Umro je u maju ove godine.

Ubistvo zbog kog je završio u zatvoru nikada nije rešeno, a Merina porodica i dalje čeka istinu.

Kurir.rs/The Sun Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja