ČLAN PUSI RAJOTA OPTUŽIO RUSIJU ZA TROVANJE: Na meni su probali novi koktel otrova!
Foto: Reuters

VERZILOV PUŠTEN IZ BOLNICE

ČLAN PUSI RAJOTA OPTUŽIO RUSIJU ZA TROVANJE: Na meni su probali novi koktel otrova!

Planeta -

BERLIN - Član ruske muzičke grupe Pusi rajot Pjotr Verzilov optužio je Rusiju za trovanje, koje su, kako tvrdi, najverovatnije izveli ili pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) ili vojni agenti iz Glavne obaveštajne uprave (GRU).

Verzilov je u intervjuu Bi-Bi-Siju kazao da se osećao kao da "pada u crnu rupu".

"Trovanje je izvedeno toliko profesionalno da nijedan drugi zaključak nije moguć", kazao je ruski aktivista, koji je privremeno izgubio čulo vida i nije mogao da govori.

On je juče otpušten iz bolnice u Berlinu u koju je 18. septembra primljen sa "simptomima trovanja". Kako se navodi, bolničko osoblje veruje da, uprkos tome što u njegovom telu nisu pronađeni tragovi otrova, nema drugog objašnjenja nego da je Verzilov otrovan.

Varzilov je nemačkom Bildu kazao da je na njemu isproban "nov koktel otrova" i da su se kod njega simptomi javili brže "nego kod drugih". On tvrdi da postoje dva razloga zašto se ovo desilo: prvi je njegov upad na teren tokom Svetskog prvenstva u fudbalu ovog leta, kada je nakratko pritvoren sa još troje članova Pusi rajota, a drugi je njegova navodna istraga o "trojici ruskih novinara ubijenih u Africi".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track